BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırıkkale'de Sakal-ı Şerif izdihamı

Kırıkkale'de, Kadir gecesi dolayısıyla Çarşı Cami'de Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi sergilendi.

Abone ol

Sakal-ı Şerifi görmek ve öpmek isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Kırıkkale'de, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi Kadir gecesi dolayısıyla Çarşı Camii'nde sergilendi. Teravih namazı sonrasında sergilenen Sakal-ı Şerif, camiyi dolduran binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılması ile vatandaşlar görevliler nezaretinde salavatlar ve dualar eşliğinde Sakal-ı Şerif'e öperek dokundu. Bazı vatandaşların Sakal-ı Şerif'i cep telefonlarıyla fotoğraflamaya çalışmaları zaman zaman izdihama sebep oldu. Kalabalığı elleriyle iterek uzaklaştırmaya çalışan cami imamı, sık sık uyarıda bulundu.

Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi'nin kentteki tek camide mevcut olduğunu belirten Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı, "Türk Milleti olarak bizler Peygamber aşığıyız. Dolayısı ile peygamber efendimizin bir Sakal-ı Şerifi'ni burada görmekle, onu ziyaret etmekle sanki onu canlı ziyaret ediyormuş gibi anlam taşıyor. Sakal-ı Şerif'i ziyaret, onun Peygamberden bir parça olduğunu bilip ona saygı duymaktan ibarettir. Tüm Müslümanların Kadir Gecesi mübarek olsun" dedi.

Müftü Şarklı, Sakal-ı Şerif'in ziyareti sırasında kendilerinden kaynaklanan bazı hataların olduğunu, bu hataların da zamanla düzeltileceğini belirtti.

Sakal-ı Şerifi ilk kez ziyaret eden vatandaşlar ise, Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve o duyguyu tattıklarını söylediler.