BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

3 günde Kur'an öğrenebilirsiniz

Tüm İlahiyat Fakülteleri Mezunları Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği seminerlerde 3 günde Kur'an öğretiliyor.

Abone ol

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tüm İlahiyat Fakülteleri Mezunları Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği seminerlerde 3 günde Kur'an öğretiliyor. Bu yılki seminer geride kalsa da Kur'an öğrenmek isteyenler dört gözle seneyi bekliyor.

KUR'AN ÖĞRENMEK ZOR DEĞİL

2010, nüzulünün 1400. senesi olması vesilesiyle Kur'an Yılı ilan edildi. Henüz dikkat çekici faaliyetler gerçekleştirilmese de toplumun Kur'an-ı Kerim'e ilgisi her geçen gün artıyor. İçinde bulunduğumuz zaman diliminin Kur'an'ın indirildiği ay olması ve hemen her yerde mukabele programları başlatılması da bu ilgiyi zirveye taşıyor. Ancak Kur'an okumayı bilmeyenler için bu dönemler biraz buruk geçiyor. Çünkü Kur'an öğrenmenin zor olduğuna dair bilinçaltına yerleşen önyargılar, insanların önünde anlamsız setler oluşturuyor. Dolayısıyla "Kur'an öğrenmek zor. Arap alfabesini öğrenemem." gibi cümleler dökülüyor ağızlardan. Oysa bu son derece yersiz bir endişe.

Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi ve Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği'nin (TİYEMDER) her sene 1-31 Temmuz tarihleri arasında düzenledikleri '3 Günde Kur'an Eğitim Seminerleri' bunu net biçimde gösteriyor. Zira 5 yıldır MÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı'nda düzenlenen seminerler artık yüzlerce mezun veriyor. 600 öğrenciyle başlayan kurslar 2 bin 750 kişilik katılımcı kapasitesine ulaştı.