BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Habur'da gümrükte çalışanlara plaket

Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Rıfat Bolat, sınır kapısında çalışan personeli plaketle ödüllendirdi.

Abone ol

Başmüdür Bolat, Gümrük İdarecilerini ve personelini ayrı ayrı ziyaret ederek görevlerinin başında iken plaketleri verdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Rıfat Bolat personelin çok özverili bir şekilde çalıştığını ve bu yüzden kendilerine plaket vermeyi uygun bulduklarını söyledi.

Bolat, "Habur Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nde çalışan idareci ve personel ile birlikte toplam 284 plaket verdik. Plaketleri özellikle görevleri başlarında vermek istedik. Bu plaketi vermemizdeki sebep ise arkadaşlarımızın büyük özveri içerisinde çalışması. 12 saat aralıksız çalışmak koşuluyla hizmet vermekteler.

Gerçekten böylesi bir çalışmanın taltif edilmesi gerekir diye düşündüm. Onun için arkadaşlarımızı yazılı olarak teşekkür belgesi ile ödüllendirdik. 2008 yılı sonunda Habur Sınır Kapımızdan günlük bin 500 civarında büyük araç bin civarında küçük araç olmak üzere toplamda 2 bin 500 araç çıkış-girişi yapılmaktadır. 2010 yılında ise bu sayı iki katına çıktı. Şu anda 5 binin üzerinde araç giriş ve çıkış işlemi yapılmaktadır"
diye konuştu.

Eskisi gibi fazla beklemelerin olmadığını ifaden Bolat, "Özel İdare Müdürlüğü tarafından işletilen TIR Parkı beklemeksizin aynın gün çıkış işlemleri yapılabilmektedir. Irak tarafında ise en fazla 3 gün bekledikten sonra ülkemize giriş işlemleri aynı günde bitirilebilmektedir" dedi.