BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali'den asfalt sözünü aldılar

Suüstü köyünün yolunda bir süre önce asfaltlama yapılması için genişletme çalışmaları başlatıldı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Suüstü köyü halkı, asfaltlanamayan yol yüzünden aylardır toz içinde yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek Vali Türker'in verdiği asfalt sözünü bir an önce yerine getirmesini beklediklerini anlattılar.

İlçe merkezinden 17 kilometre uzaklığında bulunan Suüstü köyünün yolunda bir süre önce asfaltlama yapılması için genişletme çalışmaları başlatıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başlatılan çalışma kapsamında yol genişletildi ve kazındı. Tam asfalt döküleceği sırada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Yüksekova'yı ziyareti ardından çalışmalar askıya alındı. Bir belde ve birçok köy yolunun içinde geçtiği Suüstü köyü, toz ve çamur içinde çaresizce bekliyor. Her arcın geçişi köyü toz bulutu içinde bırakıyor. Yol üstünde bulunan evler hava almak için bile cam ve kapılarını açamaz duruma gelmiş. Kapılarını açan köylünün evi tamamen batıyor. Yoldan yükselen tozlar nedeni ile köylünün ektiği bağ ve bahçeler kullanılamaz duruma gelmiş. Köyde, özellikle çocuklarda boğaz ve diğer hastalıkların başgösterdiği belirtiliyor. Köy yolunun kazınması sonucu yeraltından giden şebekeye zarar verildiğinde köyde telefonlarda çalışmıyor. Hem yollarından ve hem de telefon haberleşmesinden mağdur kalan köylüler, kendilerine söz veren Hakkari Valisi Muammer Türker'e seslenerek, bir an önce bu durumdan kurtarılmalarını istediler.

Köy halkından Veli Çirk, Bakan Yıldırım'ın ziyaretinde Vali Türker'in yolun köy içindeni geçen bölümünün asfaltlanacağını sözünü verdiğini anlattı. Yolun uzun süredir böyle beklediğini söyleyen ve yol kenarındaki bahçesini gösteren Çirk "Sayın valim gelip bunları görün. En azından köy içindeki yol kısmını asfaltlayın ve bizi bu toz dumandan kurtarın" dedi.