BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Başbakan'a 'Irkçı' dedi!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı soy tartışmasıyla vurdu! Erdoğan'a ilk kez 'ırkçı' suçlaması yapan Kılılçdaroğlu, Türkiye'yi referandumda 'Hayır' demeye çağırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu referanduma sayılı günler kala son meydan mitingini Antalya'da gerçekleştirdi.

Antalya'ya CHP Eski Genel Başkan'ı Deniz Baykal'ı da alarak giden Kılıçdaroğlu son meydan mitinginde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille itham etti ve 'Irkçılıkla' suçladı:

BU IRKÇI ANLAYIŞA EVET DİYECEK MİSİNİZ?

"21. yy'da Anayasa tartışmalarının olduğu bir ortamda bu soy tartışmasının gerekçesi ne? Recep Bey eline aldı cetveli pergeli milletin kafatasını ölçecek, bu bizden mi değil mi diye? Bu ırkçı anlayışa 'Evet' diyecek misiniz? Oysa biz diyoruz ki ırkı ne olursa olsun her insan başımızın tacıdır. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bunlar soy tartışması başlattılar, boy tartışması başlattılar, şimdi yeni bir fişleme yöntemi buldular. Miting alanına gelenlere barkod sistemi koymuşlar. Bu fişleme sistemini getiren Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasasına 'Hayır' diyecek misiniz?"

MEYDANI 'HAYIR' DİYE İNLETTİ

Meydanı 'Hayır' sloganıyla inleten Kılıçdaroğlu, "Hesap vermek bir politikacı için onurlu bir gururdur. Hesabını veremeyen bir politikacının yaptığı Anayasa'da 'Hayır'lı bir anayasa değildir. Bu Anayasaya hep beraber 'Hayır' diyeceğiz. Sadece sizin ve benim Hayır demem yetmiyor. komşunuzu, yuttaşlarınızı, akrabalarınızı da alıp sandığa gitmelisiniz. Bizler yola çıktık, dürüst bir sayfa açıyoruz, mutlu bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Ellerimizle ve alın terimizle yaratmak istiyoruz. Güç verin destek verin, 'Hayır' deyin Türkiye'nin önü açılsın, 'Hayır' deyin temiz siyasetin önü açılsın" çağrısı yaptı.

AK PARTİ DİNİ SİYASETE ALET EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ı dini siyasete alet etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, bu iddiasını da şu sözlerle özetledi:

"Ramazan ayındayız, kutsal bir aydayız iftar çadıları kuruluyor, yurttaşlarımız gidecek orada oruçlarını açacak ve dua edecekler. Oturuyorlar bir bakıyorlar karşılarında 'Evet' yazıyor. Recep Bey çıkıyor baştan aşağı siyasi bir konuşma yapıyor. Böyle bir ayda dinin siyasete alet edilmesi doğru mudur? Bu anayasaya da bu nedenle karşı çıkacağız"

RECEP BEY'İN KİMYASINI BOZDUK

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yaptığı düello davetini yineledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:,
 
"Başbakan şu sözü vermişti. 'Kim iktidar olursa dokunulmazlıkları kaldıracağız' dedi. İktidar olunca dokunulmazlığı kaldıracağız sözü verdi ama kaldırdı mı? Sayın Başbakan millete neden doğruları söylemiyorsun. Doğruları söylemediği için onu cezalandırmamız gerekir. Recep Bey'in ezberini bozduk, kimyasını bozduk, ne söylediğini bilmiyor. Önce kalkıp boy tartışması başlattı. Allah aşkına banane senin boyundan. Ama yine söylüyorum, yüreğin varsa çıkarsın karşıma ben senin boyunu gösteririm millete!"
 
HALKIN BAŞBAKAN'I OLACAĞIZ

Miting alanında gördüğü bir pankarta dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Burada güzel bir pankart var 'Siyasetin, siyasetçinin, sermayenin değil halkın başbakanı ol' diye... Burada size söz veriyorum halkın Başbakan'ı olacağım. Çünkü biz İnönüler'in, Ecevitler'in, temiz Baykal'ların mirasını aldık. Bu nedenle de biz halktan yana olacağız. 12 Eylül'de parlak bir güneş Antalya'dan doğacak!" dedi.