BIST 10.112
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,71
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ozan Tufan, Premier Lig ekibi Watford'da!

Premier Lig ekibi Watford, Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Ozan Tufan'ı 1 yıllığına kiraladı. İngiliz ekibi, sarı-lacivertlilere kiralama ücreti olarak 1 milyon euro ödeyecek. Ayrıca milli futbolcunun anlaşmasında 7.5 milyon euro zorunlu satın alma maddesi de bulunuyor.

Abone ol

Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford’a satın alma opsiyonlu olarak kiralandığını duyurdu. İngiliz ekibinin, Fenerbahçe'ye kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyeceği belirtiliyor. Ayrıca anlaşmada yer alan maddeye göre, Watford'un ligde kalması halinde sene sonunda 7.5 milyon euro değerindeki zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek.

Fenerbahçe resmen duyurdu

Fenerbahçemizin formasını 2015 yılından itibaren başarıyla taşıyan futbolcumuz Ozan Tufan, İngiltere Premier Lig Takımlarından Watford’a satın alma opsiyonlu olarak kiralanmıştır. Çok genç yaşta formamızı giyen ve çubuklunun başarısı için ter döken oyuncumuza bugüne kadar verdiği emekleri için teşekkür ediyor ve ülkemizi başarıyla temsil edeceğine yürekten inanıyoruz. Yolun açık olsun Ozan Tufan."

Watford videolu mesajla duyurdu

Öte yandan Watford, Fenerbahçe'nin resmi açıklamasının ardından yaptığı duyuruyla Ozan Tufan'ı kadrosuna kattığını ilan etti. Yapılan açıklamada, "Watford FC olarak, Fenerbahçe forması giyen Türk milli orta saha oyuncusu Ozan Tufan'ın satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiraladığımızı açıklamaktan mutluluk duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe 1 milyon Euro alacak

İngiliz ekibinin, Fenerbahçe'ye kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyeceği belirtiliyor. Ayrıca anlaşmada yer alan maddeye göre, Watford'un ligde kalması halinde sene sonunda 7.5 milyon euro değerindeki zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek.

Milli Takım kampında böyle duyurmuştu

Ozan Tufan, A Milli Takım kampında yaptığı açıklamada Premier Lig'de oynamak istediğini bu sözlerle ifade etmişti. "Tabii ki her futbolcunun hayali gibi benimki de yurt dışında kendimi gösterebilmek, oralarda ülkemi temsil edebilmek. Oynamak istediğim lig İngiltere Premier Lig. Orada kendimi görmek istiyorum. İnşallah bu da en kısa sürede gerçekleşir."

1 milyon Euroya gelmişti, Fenerbahçe antremanına katılmadı

Transfer görüşmelerinde bulunan Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin son antrenmanına katılmamıştı. Ozan Tufan, 12 Ağustos 2015'te 7 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu transferle Ozan Tufan, yakın bir rakama Premier Lig ekibine satılmış olacak. 

 En fazla asist yaptığı sezon 6 gol attı...

Ozan Tufan, geçtiğimiz sezon Süper Lig kariyerinde en fazla asist yaptığı sezona ulaşmıştı. Sezonu 6 golle tamamlayan 26 yaşındaki futbolcu 8 asistlik bir performans göstermişti.

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mesut Özil, sosyal medya hesabından Ozan Tufan'ı tebrik ederek, "Yolun açık olsun kardeşim"mesajı paylaştı.