BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Oyun trafik canavarı yapıyor

Bilgisayarlardaki otomobil ve motor yarışları, sürücülerin içindeki trafik canavarını açığa çıkarıyor.

Abone ol

Almanya’da yapılan bir araştırma, otomobil ve motor yarışları gibi bilgisayar oyunlarını sık sık oynayan sürücülerin trafikte daha agresif davrandığını ve daha fazla risk aldığını ortaya koydu.

Sanal dünyada sıkı bir yarışçı olmak sürücülerin trafikteki davranışlarını olumsuz etkiliyor.

PC’de oyun oynayanların yüzde 27’si trafikte daha agresif davranıyor
“Deneysel Psikoloji” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre bilgisayarda yarış oyunları oynayan sürücülerin yüzde 27’si yollarda daha fazla risk alıyor.

Oyunsever sürücülerin kaza oranlarına ve verdikleri bilgilere dayanan araştırmaya göre özellikle 24 yaşın altındaki sürücüler, bilgisayar oyunlarında sergiledikleri agresif tavrı, trafiğe de taşıyor. Diğer sürücülerle sık sık yarışmaya çalışan bu kişiler, trafikte zaman zaman tehlike saçıyor.

Üstelik her ne kadar hız yapmayı sevseler de ani refleks gerektiren durumlarda, bilgisayar oyunu oynamayan sürücülerden 1 saniye daha geç tepki veriyorlar.

Araştırmanın çarpıcı sonuçları, sanal yarış oyunlarının başına bir uyarı konmasını da gündeme getirdi. Araştırmacılar, oyundan önce ekrana gelecek bir yazıyla oyunseverlerin olası sonuçlara karşı uyarılması gerektiğini düşünüyor.