BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hangi aldatma daha acı verir

Aldatma dokunduğu her ilişkiyi yakar, kül eder şüphesiz. Duygusal ihanet mi yoksa fiziksel ihanet mi daha çok acı verir?

Abone ol Duygusal ihanet mi yoksa fiziksel ihanet mi aldatılana daha çok acı verir? Elele dergisi mart sayısında işte bu konuyu masaya yatırdı ve ünlülere hangi aldatmanın daha acı olduğunu sordu: "Sevgiliniz ya da eşiniz sizi fiziksel olarak mı yoksa duygusal olarak mı aldatsa daha çok üzülürsünüz?"

A
ldatma dokunduğu her ilişkiyi yakar, kül eder şüphesiz. Aldatılan taraf, eşini ya da sevgilisini affeder veya affetmez; bu kişiden kişiye değişir. Ama asıl önemlisi başka bir alt başlığın olmasıdır bu şeytan üçlüsü içinde. O da nasıl aldatıldığınız ve ne kadar affedilebilir olduğu...

Tamer Karadağlı ve Deniz Uğur’un rol aldıkları "Hayatım Sana Feda" dizisindeki gibi tek gecelik bir ilişki yaşayan adamı affetmek daha mı kolaydır? Ya da Tolstoy’un ünlü klasiği "Anna Karenina"daki gibi, evlisiniz ama başka bir adama aşık oldunuz... Üstelik ayrılamıyorsunuz da... Bu ne kadar kabul edilebilir? Tercih etmek durumunda kalsanız partnerinizin tek gecelik bir ilişki yaşamasını mı yoksa birine gönlünü kaptırmasını mı kabullenebilirsiniz?

İşte ünlülerin bu soruya yanıtları...

Yeşim Koçak

(Tiyatrocu-Kenter Tiyatrosu’nda Anna Karenina’yı canlandırıyor)

Daha zarif bir hikayesi olduğu için aşık olmasını tercih ederim

İkisinden birini seçmek zorundaysam, ben aşık olmasını tercih ederdim. Çünkü aldatılmanın bence insana en çok acı veren kısmı kafada çakan fotoğraf, gözünün önüne kendi kendine getirdiğin resim. Bu da en çiğ, en ham, en acı veren hali oluyor tabii. Bu yüzden madem iki türlü de acı çekeceğim, ben daha zarif bir hikayesi olduğu için aşık olup da aldatmasını tercih ederim.

Şenay Gürler

(Oyuncu)

Duygusal aldatma çok daha ağır bir durum

Her ikisi de çok acı verici tabii ki ama sevdiğim insanın duygusal olarak başka birine bir şeyler hissetmesi çok daha ağır. Bunu aynı zamanda herkesin hayatında olabilecek bir şey olarak görüyorum. Bu insani bir durum ve karşı tarafın da başına gelebilir diye düşünsem de kadınları çok daha fazla yaralayan bir durum olur.

Şahan Gökbakar

(Oyuncu)

Fiziksel aldatma hayvansal bir güdünün sonucu

Başkasına bir şeyler hissedip beni aldatırsa biraz daha az üzülebilirim. Ama her şey normalken bir gecenin sonunda saçma bir hata yaparsa bu çok daha acı olur. Başka birinden hoşlanıp beni aldatıyorsa, bu durumda yapılacak bir şey yok. Ama fiziksel bir aldatma varsa insan daha çok düşünür ve buna kafasını yorar. Bu hayvansal bir güdü ve insanların kontrolünde olan bir şey. Bunun kontrol edilememesi çok üzer beni.

Serdar Özer

(Oyuncu)

Erkekler fiziksel aldatmayı kaldıramaz

Tek gecelik bir aldatma çok daha acı verir. Çünkü duygusal olarak aldattığı zaman karşı tarafa hissedilen şeyler bitmiştir ve yapılacak bir şey yoktur. Kadınlar ise daha duygusal bakar konuya. "Duygusal olarak bana ait olduktan sonra tek gecelik ilişkiyi herkes nasıl olsa yaşıyor" diyerek buna çok takılmayabilirler. Oysa erkekler fiziksel aldatmayı kaldıramaz.