BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Sezerden Çankaya yorumu

Zeki Sezer, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin gerginliğe yol açılmadan aşılması gerektiğini belirtti.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin gerginliğe yol açılmadan aşılması gerektiğini belirterek, ''Toplumun büyük çoğunluğunun benimseyebileceği bir cumhurbaşkanı seçilmeli'' dedi.

Sezer, Arı Hareketi tarafından The Plaza Oteli'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, siyasette kirlenme ve yozlaşma olduğunu savunarak, ''Yeni vizyonlara ihtiyaç var. Yeni şeyler yapmak gerek. Biz bunun için gençlere çok önem veriyoruz. Onların siyasete katılmaları için en çok çalışan parti biziz'' diye konuştu.

Kalkınma projelerinin sosyal politikalarla desteklenmezse sosyal adaletsizliğin ortaya çıkacağını vurgulayan Sezer, hem zenginliğin, hem sosyal adaletin olması gerektiğini söyledi.

Sezer, iktidarın, ''Türkiye'nin yabancı yatırımcının gözdesi olduğu'' yönündeki açıklamalarını doğru bulmadığını da belirterek, ''Ben böyle bir gelişme göremiyorum. Yabancı yatırımcı akını yok. Türkiye'ye gelen sıcak para var sadece. Onun da çoğu özelleştirmelerden sağlandı'' dedi.

Eğitim sistemindeki sorunlara da değinen Zeki Sezer, ''Yüzde 60 genç nüfusa sahibiz, ama onlara meslek sahibi olabilecekleri bir eğitim veremiyoruz. Biz bunun için bir gencimizin bile mesleksiz kalmayacağı bir eğitim projesi hazırlıyoruz'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de daha önce çeşitli ayrımcılıkların yapıldığını vurgulayan Sezer ''Yapılmaya çalışılan Türk-Kürt ayrımcılığı hem bizim iç huzurumuz, hem bölge güvenliği için ciddi tehlike ve tehdit yaratıyor'' dedi.