BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.390,09
HABER /  GÜNCEL

Oyun bağımlılarına klinik

Avrupa'nın ilk bilgisayar ve video oyunları bağımlılığı tedavi kliğini Amsterdam'da açıldı.

Abone ol

Avrupa'nın ilk bilgisayar ve video oyunları bağımlılığı tedavi kliğini Amsterdam'da açıldı. ''Smith & Jones Addiction Consultants'' kliniğinin Müdürü Keeth Bakker, evde tedavi yöntemi uygulanacak yeni kliniğin Temmuz ayında çalışmaya başlayacağını ve tedavinin 4 ila 8 hafta süreceğini söyledi.

Kendisinin Ocak ayından bu yana yaşları 13 ile 30 arasında değişen 20 bilgisayar oyunu bağımlısını tedavi ettiğini söyleyen Bakker, bağımlılardan bazılarının bilgisayara baktıklarında titrediklerini ve terlediklerini belirtti.
Tedavide terapistlerle görüşmelerin yanı sıra bağımlıların oyuna alternatif yeni etkinliklere yönlendirilmesi de yer alıyor. Bakker, bilgisayar oyunu bağımlılığının geldiği boyutları, ''İnsanlarla yüz yüze nasıl iletişim kuracaklarını bilmeyen çocuklarımız var. Çünkü son 3 yıllarını bilgisayar aracılığıyla
Kore'de biriyle sohbet etmekle geçirmişler. Toplumsal bağlantıları
tümüyle çökmüş'' diye anlattı. Bakker, 8 yaşındaki çocuklarda bile oyun bağımlılığı görüldüğünü söyledi.

Bilgisayar oyunu bağımlılığının tedavi gerektiren bir hastalık olarak kabul edilmesi ise dünyada giderek yayılıyor. ABD ve Kanada'da 12, Çin'de ise bir tane bilgisayar bağımlılığı tedavi kliğini var. Diğer zararlı madde bağımlılarının aksine, bilgisayar ve video oyunu bağımlılarına ilk oyunlarını anne-babaları ya da yakınları hediye ediyor.