BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.392,29
HABER /  POLİTİKA

Okuyandan sert eleştiri

Yaşar Okuyan, hükümetin sağlık sisteminde ve yolsuzlukla mücadelede başarısız olduğunu söyledi

Abone ol

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ''Türkiye'de 6 aydır ithal ilaç sıkıntısı yaşanıyor, hükümet ise bu  soruna ilgisiz ve duyarsızdır'' dedi.

Okuyan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hayati önemdeki bazı ithal ilaçlar ile yerli ilaçlar konusunda sıkıntı yaşandığını ileri sürdü. Tabip odalarının da bu konuda uyarılarda bulunduğunu belirten Okuyan, hastanelerde ise personel sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Yaşar Okuyan, ''Başbakan, sağlıkta devrim yaptıklarını söylüyor. Sağlıkta devrim yoktur. Sağlığı tümüyle devirmişlerdir. Türkiye'de 6 aydır ithal ilaç sıkıntısı yaşanıyor, hükümet ise bu soruna ilgisiz ve duyarsızdır'' diye konuştu.

''AKP'nin son günlerde yolsuzluk ve şaibe iddialarına muhatap olduğunu'' ifade eden Okuyan, ''Artık AKP deyince akla yolsuzluk, hırsızlık, şaibe ve kayırma gelmektedir. AKP, yolsuzluklarla mücadele için iktidara gelmiştir, yolsuzlukla mücadele edenle mücadele eden parti konumuna dönüşmüştür'' iddiasında bulundu.

Ekonomide ise son derece kritik bir dönemin yaşandığını dile getiren Okuyan, 2006 yılında cari açığın 32 milyar doları aşmasını beklediklerini söyledi.

Hükümetin, 2006 yılı için öngördüğü enflasyonun yüzde 5 olduğunu anımsatan Okuyan, bu yıl sonunda enflasyon oranının çift haneli rakamlara ulaşacağını ve yüzde 10'u geçeceğini savundu.