BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.407,97
HABER /  EKONOMİ

Otokar otobüsleri İstanbul yollarında

İETT ile Otokar anlaşması çerçevesinde 750 otobüs İstanbul trafiğinde boy gösterecek.

Abone ol

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile yapılan anlaşma kapsamında 750 otobüs satacaklarını, 5 yıl boyunca araçların bakımını üstleneceklerini söyledi. 

Görgüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 metrelik ''Kent'' model otobüslerin İstanbul yollarında hizmet vermeye başladığını anlattı. 

Aynı modelin Avrupa'da da satıldığına dikkati çeken Görgüç, ''İstanbul Belediyesinin açtığı 3 ihalede de Kent aracı hem performansı hem de fiyat konusundaki rekabetçiliği sayesinde başarıya imza attı. Teslimatlarımız sürüyor. 750 araç teslim edeceğiz. Sadece araç satmak değil, 5 yıl boyunca bakımlarını da üstleneceğiz'' diye konuştu. 

Otobüsleri her akşam yapacakları bakımla hizmete hazır hale getirdiklerini vurgulayan Görgüç, şunları söyledi:

''Belirlenen garajlarda araçlarımız kullanıldıktan sonra akşam tüm bakımlarını yeniden yapıyoruz. Dolayısıyla bir belediye işletmesiyle üreticinin ortak hedef için işbirliği yapması ilk oluyor Türkiye'de. Çok memnunuz, her şey yolunda. 

Bu, bizim için de değişik bir tecrübe oldu. Şu ana kadar 300'ü aşkın araç teslim etmiş bulunuyoruz. Hem Anadolu hem Avrupa yakasında bunlar kullanılıyor. Ürünlerimiz gayet başarılı servis veriyor. 2013'te tüm araçları teslim edeceğiz.''