BIST 9.723
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

MİT Öcalan'a taviz vermedi!

MİT ve Öcalan'ın görüşmelerinde Öcalan'a silahsız çekilme için baskı yapıldığı ve Öcalan'ın da tarih belirlediği ortaya çıktı.

Abone ol

BDP heyetiyle İmralı'da görüşen Abdullah Öcalan, PKK'ya "1 Mayıs'a kadar çekilme hazırlıklarınızı yapın" talimatı verdi. Öte yandan Kumrular, Anafartalar saldırılarını gerçekleştiren teröristler Türkiye'yi sessizce terk etti.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan önceki gün BDP heyetiyle, bir gün önce MİT yetkilileriyle kritik birer görüşme yaptı. Edinilen bilgilere göre Öcalan ile MlT arasında çekilmenin silahlı mı silahsız mı olacağı konusunda anlaşmazlık çıktı. MİT silahsız çekilmeden taviz vermedi, Öcalan ise militanların silahsız çıkma konusunda ikna edilmede zorluk yaşanabileceğini belirtti.

Habertürk'te yer alan habere göre, sürecin hızlanması için bir an önce çekilmenin başlaması konusunda fikir birliği sağlanırken, Öcalan'ın BDP heyetiyle görüşmesinde ise Kandil'e şu mesajı gönderdiği öğrenildi:

"Silah bizim için artık bir enstrüman değil. Geri çekilme için yöntem ve stratejinizi belirleyin. 1 Mayıs'a kadar hazırlıklarınızı bitirin, silahlı birliklerin çekilmesi başlasın."
Mektubu Kandil'e Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önderulaştıracak. Mektuba Kandil'in vereceği yanıtın ardından Öcalan gelecek hafta içi kararını açıklayacak.

TUNCELİ, KARADENİZ VE AMANOSLARDAKİ PKK'LILAR ÇEKİLDİ
Öte yandan PKK olası bir provokasyona alet olmamaları için "Ölümsüzler taburu" diye adlandırdığı teröristlerini sınır dışına çekmeye başladı. Tunceli, Amanoslar ve Karadeniz bölgesinde bulunan PKK'lıların çıkışı sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. PKK'lılar sessizce geçişlerini tamamlayarak örgütün Kuzey Irak'taki kamplarına yerleştiler.




 ocalan.20130405130241.jpg