BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSS sonucunun açıklanacağı tarih

Geri sayım başladı.... 1 milyon 400 bin kişinin heyecanla beklediği büyük sınavın sonuçlarının açıklanacağı gün belli oldu.

Abone ol

1 milyon 400 bin öğrencinin kaderini değiştirecek sınavın sonuçları pazar günü açıklanıyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarının pazar günü saat 10.30'da açıklanacağını duyurdu.

Adaylar, sonuçları ve http://oss2009.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecekler.

BARAJLAR DEĞİŞTİ... İŞTE ÖSS'YE GİRECEK 80-100 BİN ADAYI ETKİLEYECEK KARAR

[PAGE]

  

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, YÖK Genel Kurulunun bugün aldığı ''ÖSS'deki baraj puanlarını geçmeyi kolaylaştırıcı'' yöndeki kararının ÖSS'ye giren 80-100 bin adayı etkileyeceğini söyledi.

Yarımağan, YÖK Genel Kurulu'nun ''Öğrenci sayısındaki azalma, kontenjanlardaki artış ve bazı testlerdeki soruların güçlüğü dikkate alınarak bu yılki sınavda 165 taban puanını yüzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yüzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir düzenleme yapıldığı'' yönündeki kararıyla ilgili öneriyi ÖSYM olarak kendilerinin YÖK'e sunduğunu ifade etti.

''Bu karar doğrultusunda puanlar yeniden mi hesaplanacak?'' sorusuna Yarımağan, ''Biz puanların buna uyarlanmasını yaptık bile. Bu kısa bir iş. Zaten biz bu kararı YÖK Genel Kurulundan bekliyorduk. Çünkü öneri bizim. Birkaç seçenek sunmuştuk, YÖK de bu kararı aldı. Bu, barajı geçen öğrenci sayısının artırılması anlamında. Çalışmalarımızı yaptık, sınav sonuçlarını pazar günü açıklayacağız'' yanıtını verdi.

BARAJI GEÇMEK KOLAYLAŞTI

Bu kararın kaç adayın barajı geçmesine imkan sağladığı yönündeki soru üzerine Yarımağan, şöyle konuştu:

''ÖSS'ye başvuran öğrenci sayısı geçen yıla göre 195 bin, sınava giren öğrenci sayısı 180 bin azaldı. Örgün öğretimdeki kontenjanlar da 90 bin civarında arttı. Bunun yanı sıra birkaç testte de sorular biraz zor olmuş. Sorular mesela, Türkçe testinde geçen yıla göre zormuş. Bütün bunlar bir araya geldiğinde kontenjanlarda çok boşluk kalabilirdi. Bu nedenle böyle bir karara gerek duyuldu. Bu karar, 80-100 bin öğrenciyi etkiler.''
Prof. Dr. Ünal Yarımağan, şu anda detaylar üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Birkaç gündür bu kararı bekliyorduk. Bunlar programlı şeyler''
dedi.