BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.510,16
HABER /  GÜNCEL

Yolunu yap ismin caddeye verilsin!

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kayabaşı beldesi, "Mahallenin yolunu yap, ismini caddeye verelim" kampanyası başlattı.

Abone ol

Yol yapma kampanyasına, çoğu iş adamı 18 kişi, 100 bin liradan fazla destek verdi.

 
Çoğu borç nedeniyle çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlanan belde belediyeleri, yarım kalan altyapı hizmetleri için çözüm yolu arıyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonrasında ödenekleri düşen, nüfuslarına paralel olarak gelirleri azalan belediyelerden biri de Beyşehir'e bağlı Kayabaşı beldesi.


Kayabaşı Beldesi Belediye Başkanı Yaşar Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarım kalan ve bir türlü tamamlanamayan asfalt, kaldırım, su ve kanalizasyon işleri için gurbetçi hemşehrilerinden yardım istediklerini belirterek, "Çoğu gurbetçi iş adamı 18 hemşehrimiz bizlere destek verdi" diye konuştu.


Yaz tatili için gelen gurbetçilere yönelik "Mahallenin yolunu yap, ismini caddeye verelim" kampanyası başlattıklarını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:"Kampanyamıza 100 bin liranın üzerinde destek veren gurbetçi iş adamlarımız, beldemizin cadde ve sokakların ihtiyacı olan parke taşı ve bordür ihtiyacını karşılamakla da yetinmediler. Belediye olarak ödeneğimiz yok denecek kadar az olduğu için bu yol inşaatlarında çalışan işçilerin maaşlarını bile gurbetçilerimiz üstleniyor. Ayrıca hayırsever gurbetçilerimiz, yol çalışmalarında kullanılan iş makinelerinin mazot ve diğer giderlerini bile karşılıyorlar."