BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

ÖSO lideri Riyad el-Esad bombalı saldırıda yaralandı

Özgür Suriye Ordusu lideri Riyad el-Esad'ın, Deyr el-Zor kentinde uğradığı saldırı sonucu yaralandığı ve tedavi için Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Abone ol

Özgür Suriye Ordusu lideri Riyad el-Esad'ın, Deyr el-Zor kentinde uğradığı saldırı sonucu yaralandığı ve tedavi için Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Esad'ın, seyahat ettiği araç yakınlarına düşen bir bombanın patlaması sonucu yaralandığı belirtiliyor.

Bir ÖSO sözcüsünün BBC Arapça servisine yaptığı açıklamada Esad'ın bir bacağını kaybettiği ifade edildi.

Dağınık milis gruplarını birleştirerek Özgür Suriye Ordusu'nun kurulmasında önayak olan Esad, uzun süre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı isyanın başında yer aldı, ancak konumu giderek geriledi.

Aralık ayında ÖSO'nun Antalya'da yaptığı toplantıya katılan ve Suriye'deki muhalif birlikleri temsil eden 260 lider ortak bir komuta altında toplanma kararı almıştı.

Burada seçilen 30 kişilik Yüksek Askeri Konsey, General Salim İdris'i genel kurmay başkanı olarak seçmişti.

Riyad el-Esad, dış güçlerin düzenlediği bu toplantıya çağrılmadığını ifade ederek "Onlar emirlere uyan adamlar istiyor" demişti.

Suriye hava kuvvetlerinde komutan olan Esad, Temmuz 2011'de muhaliflerin safına geçmişti.

Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, Esad dün Suriye'nin doğusundaki Mayadin bölgesini ziyareti sırasında aracı yakınlarında gerçekleşen bir patlama sonucu bacağından yaralandı.

Bir akrabasının AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Esad'ın Türkiye'deki bir hastaneye götürüldüğü, durumunun iyi olduğu bildirildi.