BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Hollanda'da örgütlendi

CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin katıldığı CHP Hollanda Birlik kongresi sonrasında örgütlenme çalışmalarını tamamladı

Abone ol

CHP, Almanya ve İsviçre’den sonra Hollanda’da örgütlendi. Rotterdam’da CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin katıldığı CHP Hollanda Birlik kongresi sonrasında örgütlenme çalışmalarını tamamladı.

Almanya ve İsviçre’den sonra Hollanda’da da bir tarihi adım atılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Kılıç, Birliklerin modelinin yurtdışında yaşayan yurttaşların sorunlarını çözmek adına emek harcayan sivil toplum kuruluş temsilcileri ile eşgüdümlü çalışmalar yapacağını söyledi. Kılıç, “Yıllardır yurttaşlarımız tarafından ihtiyaç duyulan fakat hayata geçirilemeyen adımları çalışmalarımıza ara vermeden hızlı ve sağlam bir şekilde atıyoruz. Hollanda’da tarihi bir adım atarak kurduğumuz Hollanda Birliği, yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarını kalıcı çözmek ve beklentilerine cevap vermek adına sizlerin de desteğiyle mücadele verecek” dedi. Örgütlenme çalışmalarının siyasi parti örgütlenmesinin yanı sıra Sosyal Demokrat düşüncenin tek çatı altında toplanması açısından da önemli olduğunu belirten Kılıç, “Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal demokrasinin evrensel değer ve kurallarını benimseyen, onları yaşama geçirmeyi amaçlayan, bir sosyal demokrat partidir. Kazanacağımız her başarı, ezilen, ötekileştirilen ve sömürülen herkese umut olacaktır” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Çelebi ise, CHP yurtdışı örgütlenmenin yıllardan beri süre gelen bir boşluğu dolduracağını ifade ederek, “Yurtdışında yaşamakta olan yurttaşlarımız ülkemizin geleceğinde belirleyici olmak istiyor. Örgütlenme çalışmalarımız bu beklentilere cevap vereceği gibi Hollanda’da sivil toplum örgütlerimizle eş güdümlü çalışarak sizlerin sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atacaktır” dedi. Kongrede kadınlara yönelik olumlu politika ve adımları sonucunda CHP Hollanda Birliği Başkanlığı’na Rukiye Güç seçildi.