BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  POLİTİKA

Saadettin Tantan'ın sözlerine tepki!

Sözcü gazetesi'nden Uğur Dündar'a konuşan Sadettin Tantan yaptığı açıklamayla gündeme oturdu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan Uğur Dündar'a verdiği mülakatta, Nevruz günü BDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya tarafından okunan mektupların Abdullah Öcalan tarafından kaleme alınmadığını, mektubu Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresinden birinin yazdığını söyledi.

Çözüm sürecinde, çözümü etkileyebilecek hiçbir girişimde ve açıklamada bulunmayan BDP ve AK Parti cephesininse duruma ne diyeceği merak konusu. AK Parti'den henüz bir açıklama gelmezken, DTK eşbaşkanı Aysel Tuğluk Saadettin Tantan'ın sözlerini İnternethaber'e değerlendirdi. 

"Bu süreçte konuşmak ne kadar doğru olur bilemiyorum, aslında çözüm sürecine girdiğimiz şu günlerde böyle konulara girmek bile hiç doğru değil. Bu süreci provoke etmek, sabote etmek hayırlı bir durum değil. Sayın Öcalan'ın o mektubu yazabilecek kapasitesi de gücü de vardır. Böyle bir değerlendirme doğru da değildir ve yapılması da büyük haksızlıktır. Bu tür komplolara girmeye gerek yok, katkı sunabilen katkı sunsun. Sayın Öcalan onlarca kitap yazmış biri, ve mektupta söylediği şeyler de yeni şeyler değil. Tamamen Öcalan'ın siyaset tarzını ifade eden sözler. Ortaya atılan asılsız iddialarla mektubun etkisini gidermeye çalışmak hayırlı bir durum değil. Barışın çözümü için çaba vermemiz gerekir."