BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

TÜBİTAK öğrencilere para dağıtacak

'Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'' düzenlenecek. Finale kalan yarışmacılardan genel veya teknoloji kategorilerinde dereceye giren gruplara ödül verilecek.

Abone ol

TÜBİTAK, yenilikçi fikirleri olan öğrencilere destek için program başlattı; yarışmalarda dereceye giren üniversitelilere projeleri için 10 bin liraya kadar ödül verilecek.

TÜBİTAK'ın yeni programlarıyla Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine, gençlerin kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak hedefleniyor.

BİRİNCİYE 10 BİN TL

Söz konusu programlar kapsamında ''Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'' düzenlenecek. Finale kalan yarışmacılardan genel veya teknoloji kategorilerinde dereceye giren gruplara ödül verilecek. Birincilik ödülü 10 bin lira, ikincilik ödülü 7 bin 500 lira, üçüncülük ödülü ise 5 bin lira olacak.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE DE PARA VAR

Girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlayan ''Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması''na her düzeyde lise öğrencisi başvuru yapabilecek. Birinci olan lise öğrencilerine 3 bin lira, ikinci olanlara 2 bin 500 lira, üçüncü olanlara da 2 bin lira ödül verilecek.

Ayrıca, öğrencilere danışmanlık eden öğretmenlere de projenin derecesine göre bin lira, bin 250 lira ve bin 500 lira ödül verilecek.