BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  POLİTİKA

Osman Baydemir PKK korkusuna mı gelmedi?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in nikah törenine PKK korkusundan nikah törenine gidemediği iddia edilmişti.

Abone ol

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin katıldığı toplu nikah törenine, engellendiği için katılmadığı ve nikahları kıymadığı iddialarına yanıt verdi.

10 YILDIR HİÇ NİKAH KIYMADIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın, bugünkü köşe yazısında dile getirdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in PKK tehditi yüzünden toplu nikah törenine katılmadığı ve nikahları kıymadığı ile ilgili iddiayı değerlendirden Baydemir, bugüne kadar hiç bir nikahı kıymadığını söyledi.

DHA muhabirine konuşan Baydemir, 10 yıllık Belediye başkanlığı döneminde çok sevdiği dostları dahil hiç kimsenin nikahını kaymadığını, bunu bir ilkesel duruş ve prensip haline getirdiğini belirterek, "Kaldı ki orada 400 çiftin nikahı kıyılacaktı. Yani toplu bir nikah olacaktı. Biz Diyarbakır'da üzerimize düşeni ne eksik ne fazla yaptık. Yapılması gerekeni yaptık" diye konuştu

SIRRI SÜREYYA EVLENİRSE NİKAHINI KIYARIM

Baydemir bugüne kadar nikah kıymadığını ancak çok nikah şahitliğini yaptığını belirtirek, "Sayın Sırrı Süreya Önder evlenirse onun nikahını kıyarım. Onun da elini çabuk tutması lazım, 4 ayda evlenmesi lazım" dedi.

YALÇIN AKDOĞAN'IN İDDİASI :
ÖRGÜTTEN KORKTU

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve Star yazarı Akdoğan şu iddiada bulunmuştu;

-"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan ziyaret ve BDP’lilerle yaşanan sıcak sohbet, diyalog anlayışına güç katmıştır. Sadece Diyarbakır’da değil bölge şehirlerinde popularitesi olan Baydemir’in Başbakan’ı havaalanında öperek karşılaması ve samimi tavırları geçmişte oluşan buzları eriten bir sıcaklıktaydı.
Örgütün baskısı sebebiyle toplu nikah töreninde nikah kıymaya gelememesi de bir o kadar hazindi..."