BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kıdem tazminatı konusunda kırmızı çizgilerimiz var

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda Türk-İş’in kırmızı çizgilerinin olduğunu belirterek, “Biz 30 gün üzerinden kıd...

Abone ol

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda Türk-İş’in kırmızı çizgilerinin olduğunu belirterek, “Biz 30 gün üzerinden kıdem tazminatı alıyoruz, bununla ilgili önümüze 29 gün 5 saat dahi getirseler, biz böyle bir işin içerisinde olmayız” dedi.
Atalay, Adana’da düzenlenen ‘Çalışma Yaşamındaki Gelişmeler ve İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Semineri’nde kıdem tazminatı tartışmalarını değerlendirdi.
Bu konuda kırmızı çizgilerinin olduğunu kaydeden Atalay, “Türk-İş olarak çalışma hayatında olmayanların geleceği ile ilgili olumsuz bir kararın altına ne evet deriz ne imza atarız” diye konuştu. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz 30 gün üzerinden kıdem tazminatı alıyoruz, bununla ilgili önümüze 29 gün 5 saat dahi getirseler biz böyle bir işin içerisinde olmayız. Çalışma hayatında olmayan, iş yerinde olmayan veya taşeronda çalışan kardeşlerimizin hak gasbının altına ne evet deriz, ne imza atarız.”
Taşeron işçi çalıştırılması sorununa da değinen Atalay, 90’lı yılların başında taşeron işçi sayısının ‘bir elin parmaklarını’ geçmediğini, bu sayının AK Parti Hükümeti döneminde ‘tavan’ yaptığını savundu.
(İHA)