BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  DÜNYA

İsyanın lideriydi milletvekili oldu!

Şili'de 2011 yılındaki öğrenci eylemlerinin liderleri Camila Vallejo Şili Komünist Partisi'nden milletvekili seçildi.

Abone ol

Şili’de dün yapılan seçimler sonucunda 2011 yılındaki öğrenci eylemleri liderlerinden Camila Vallejo, Gabriel Boric, Giorgio Jackson ve Karol Cariola Şili Komünist Partisi'nden milletvekili seçildi.

Şili Üniversite Öğrencileri Federasyonu eski Başkanı Camila Vallejo, La Florida kentinden yüzde 43 oy ile milletvekili seçilirken Vallejo dışında 3 eski öğrenci lideri daha parlamentoya girdi.

Devlet Başkanlığı seçimleri ise adayların hiçbiri yüzde 50’yi geçemeyince ikinci tura kaldı. İkinci tur seçimleri yüzde 46.68 oy alan merkez solun adayı Michelle Bachelet ile yüzde 25.01’de kalan merkez sağın adayı Evelyn Matthei arasında gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİ İSYANININ GÜZEL YÜZÜ

İki sene önce Devlete bağlı eğitim kurumlarının eksikliği yüzünden Şili'de patlak veren isyanda hükümetten  kendilerine daha fazla eğitim hakkı tanınmasını isteyen öğrencilerin lideri o sırada 22 yaşında olan Camila Antonia Amaranta Vallejo Dowling'ti.

Bir darbe yasası olan Eğitim Yasası’nı değiştirmeyen Hükümet'i protesto etmek için başlatılan ülke tarihinin en büyük öğrenci eylemlerinde, Eğitim Bakanları ard arda istifa etmek zorunda kalmış, ancak hükümet eylemci öğrencileri “vandallar, marjinaller ve lümpenler” olarak suçlamıştı.

Komünist Gençler Birliği'nin liderlerinden biri olan Camilla Vallejo, Şili Üniversiteleri Öğrenci Konseyi sözcüsü seçimliş, protestonun güzel yüzü olarak ekranlarda boy gösterince ölüm tehditleri almaya başlamıştı.

başliksiz-1.20131118153534.jpgCAMİLLA 22 YAŞINDA ÖĞRENCİ İSYANININ YÜZÜ OLDU!
GALERİYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN>>