BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  DÜNYA

15 Yaşında evlenmişti, eşini geri istiyor

Isparta’da, 2005 yılında henüz 15 yaşındayken 22 yaşındaki eşi ile dini nikahla evlenen ancak eşine "küçük yaşta kızı zorla alıkoymak" suç...

Abone ol

Isparta’da, 2005 yılında henüz 15 yaşındayken 22 yaşındaki eşi ile dini nikahla evlenen ancak eşine "küçük yaşta kızı zorla alıkoymak" suçundan 2007 yılında 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen kadın, eşinin serbest kalması için yardım istiyor.
2005 yılında 22 yaşındaki M.A.E’ye gönlünü kaptırdığını, aileleri karşı çıkmasına rağmen nişanlandıklarını anlatan Alev E, ailelerin istememesi üzerine birlikte kaçmaya karar verdiklerini söyledi. O tarihte 15 yaşında olduğunu belirten Alev E, tüm zorlukları göğüsleyerek dini nikahla yaşamaya başladıklarını ve resmi nikah için 16 yaşının dolmasını beklediklerini söyledi.
2007 yılında eşi M.A.E hakkında "küçük yaşta kızı alıkoyma" suçlaması ile açılan Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava sırasında, 16 yaşına girdiğini ve M.A.E ile resmi nikah yaptıklarını belirten Alev E, mahkemenin eşi hakkında 10 yıl 10 ay hapis cezası verdiğini anlattı. Kararın temyizi için Yargıtay’a gittiğini belirten Alev E, Yargıtay’ın 5 yıl sonra mahkemenin kararını onadığını, 2012 Aralık ayı içinde eşi M.A.E hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle Isparta E-Tipi Kapalı Cezaevine konulduğunu söyledi.

MEKTUPLAR YAZDI
Alev E, çok sevdiği eşinin suçlu olmadığını kanıtlamak ve serbest kalması için Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na mektup yazdığını anlattı. Yazdığı mektuplara, "kesinleşmiş cezaya yapacak bir şey yok" diye yanıt geldiğini anlatan Alev E, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşim benim yüzümden hapis yatıyor. Oysa ben ona gönül rızamla kaçtım, evlendim. Bundan çok mutluyum. Başımıza böyle bir şey geleceğini bilseydik, zaten nişanlı kalır yaşımın dolmasını beklerdik. Zaten resmi nikahımızı 16 yaşıma girer girmez kıydırdık. Ben eşimi seviyorum. Onun hiçbir suçu yok. Hapislerde sürünmesini istemiyorum. Onun yokluğunda zorluklar çekiyorum. Asgari ücretle çalışıyorum. Kazandığımı kocama veriyorum. Geçinmek benim için çok zor. Oysa o yanımda olsa bu zorluklar yaşanmaz. Kayınpederim ve kayınvalidem ancak bir yere kadar destek olabiliyor. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’in aile bütünlüğünün korunmasına verdiği önemi iyi biliyorum. Kendisinden bu konuda bana yardımcı olmasını özellikle talep ediyorum."
(İHA)