BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Oruç tuttukları için işten çıkarılanlar geri dönüyor

Fransa'da oruç tuttukları için dört kamp çalışanının işine son veren belediye başkanı, krizin büyümemesi için bu kişilerin görevlerine iade edileceğini açıkladı.

Abone ol

Fransa'da oruç tuttukları için dört kamp çalışanının işine son veren belediye başkanı, krizin büyümemesi için bu kişilerin görevlerine iade edileceğini açıkladı.

İşten çıkarılan kamp çalışanları dava açacaklarını söylüyor.

Paris yakınlarındaki Gennevilliers'te yaz kampında spor etkinliklerinde görevli dört çalıştırıcı 20 Temmuz'da görevden alınmıştı.

Komünist Partili Belediye Başkanı Jacques Bourgoin, çalıştırıcıların "gün doğuşundan batımına kadar yeyip içmedikleri için çocukların güvenliğini tehlikeye attıklarını" savunmuştu.

Bourgoin, bugün tepkilere rağmen kararını savundu ve bu kişilerin sözleşmelerine aykırı davrandıkları için görevden alındıklarını söyledi.

Ancak daha sonra belediyenin yayımladığı açıklamada tartışmanın büyümesini engellemek için kampta görevli kişilerin sözleşmelerinde yer alan ve öğle yemeği yemeyi zorunlu kılan maddenin kaldırılacağı belirtildi.

Gennevilliers belediyesi yetkilileri, bundan 3 yıl önce oruçlu bir kadın çalıştırıcının kullandığı otomobilin kaza yaptığını ve bir çocuğun ciddi şekilde yaralandığını hatırlattı.

Eşit haklar için kampanya yürüten gruplar, yemek yeyip yememenin kişisel özgürlük meselesi olduğunu vurguluyor.

Fransa Müslümanlar Konseyi dört kamp çalıştırıcısının hukuki mücadelesine destek verileceğini kaydetti.

Görevden uzaklaştırılan çalıştırıcıları temsil eden avukat Mohand Yanat, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği demeçte, belediyenin ileri sürdüğü güvenlik gerekçesinin arkasında, Müslümanlara yönelik önyargıların bulunduğunu savundu.