BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,65
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple artık yüzleri aydınlatacak

Son yıllarda patent canavarına dönüşen Apple, yüz tanımaya dayalı pozlama teknolojisinin patentini aldı. Yeni teknoloji ile ters ışıkta yüzler daha aydınlık görünecek.

Abone ol

Cep telefonu ya da fotoğraf makinesi ile çekim yaparken yaşanan en büyük sıkıntılardan biri özellikle ters ışıkta insan yüzlerinin karanlık çıkmasıdır.

Shifdelete.net'ten Özgür Çetin'in haberine göre, Fotoğraf makinelerinde bu sorun dahili flaş ile bir noktaya kadar ortadan kaldırılabiliyor. Ancak cep telefonlarının flaşları o kadar güçlü olmadığından bu gibi durumlarda insan yüzleri karanlık çıkabiliyor.

Sahip olduğu farklı patentler ve ürünlerle teknoloji dünyasında önemli bir konumda olan Apple ise bu soruna ilginç bir çözüm getiriyor. Firmanın aldığı yeni patent yüz tanıma odaklı pozlama teknolojisi getiriyor. Buna göre portre çekimlerinde insan yüzlerine odaklanan netlik sistemiyle bütünleşik çalışan pozlama teknolojisi yüzlerin aydınlatılmasını sağlıyor.

Yeni teknolojinin hangi cihaz ya da cihazlarda kullanılacağı şimdilik belirsiz. Ancak muhtemelen önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek Apple ürünlerinde bu teknolojinin kullanılması bekleniyor.