BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  DÜNYA

Suriyeli muhaliflerden yeni oluşum

Suriyeli muhalifler, Heysem Melih başkanlığında 15 kişilik yeni bir meclis oluşturuldu.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de, ''Suriye Devrimi Mütevelli Heyeti'' adıyla yeni oluşum kuran bir grup Suriyeli, tüm muhalefeti kendilerine katılmaya çağırdı.

Suriyeli muhalifler, Heysem Melih başkanlığında 15 kişilik yeni bir meclis oluşturuldu. Suriyeli muhaliflerin lideri Heysem Melih, Kahire'de bir sürgün hükümeti kurmakla görevlendirildiğini söyledi.

AĞIRLIK ÖZGÜR SURİYE ORDUSU'NDA

Mısır'ın başkenti Kahire'de Suriyeli muhalifler biraraya geldi. Toplantıya Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten de temsilciler katıldı. Toplantının gündeminde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad sonrasında hükümet kurma çalışmaları masaya yatırıldı. Melih başkanlığında oluşturulan 15 kişilik yeni mecliste, ağırlık Özgür Suriye Ordusu'nun oldu.

Toplantı sonrası Suriye Milli Konseyi Başkanı Heysem Melih basın topantısı düzenledi. Melih, hiçbir siyasi oluşuma bağlantısı olmadığını belirtirken, bağımsız Suriyeli koalisyon tarafından

başkanlığna getirildiğini söyledi. Heysem Melih, " Suriyeli muhalifler geçiş hükümeti kurma görevini bana verdi. Bu çerçeve de Suriye'de bulunan ve yurtdışındaki muhaliflerle görüşmelerde bulunacağım" dedi.

Toplantıdan, Melih başkanlığındaki meclis, Suriye'nin kuzeyinde kurtarılmış bir bölge oluşturulması ve Baas karşıtı tüm silahlı muhalefeti Kuzey Suriye'de toplayarak silahlı ve siyasi mucadeleyi Suriye topraklarından yürütme kararı çıktı.

Toplantı sonunda Doğan Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlaya Melih, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme talebinde bulunduğunu ancak görüşmenin gerçekleşemediğini ifade etti. Türkiye ile Suriye'nin tarihi ilişkilerinin eskiye dayandığına dikkat çeken Heysem Melih Türkiye'den büyük destek beklediklerini dile getirirken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erbil'de Mesud Barzani ile görüşeceğini hatırlatarak Kürtlerin bölgede devlet kurmalarının tehlikeli olacağını kaydetti.