BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  GÜNCEL

O ismin Türkiye'ye iadesi sonunda istendi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "JİTEM" davasında, 'Yeşil' kod isimli Mahmut Yıldırım hakkında yakalama emri ve İsveç'te yaşayan Abdulkadir Aygan'ın Türkiye'ye iadesi isteminin devamına karar verildi.

Abone ol

Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şırnak'ta 1990'lı tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan ve aralarında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve Abdulkadir Aygan'ın da bulunduğu 16 sanıklı Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) davasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 16 sanığın da katılmadığı duruşmada mağdur Avukatı Barış Yavuz, İsveç'te yaşayan Abdulkadir Aygan'ın Türkiye'ye iadesi için gerekli girişimlerin başlatılmasını, 'Yeşil' kod isimli Mahmut Yıldırım için ise tutuklama kararı verilerek İnterpol tarafından aratılmasını talep etti. Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından haklarında yakalama emri bulunan sanık Mahmut Yıldırım, Hacı Hasan, Mehmet Zahit Karadeniz ve Muhsin Gül hakkındaki yakalama emri ile sanık Abdulkadir Aygan için çıkartılan gıyabi tutuklama kararlarının devamını kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca, savunmaları alınması için hazır edilemeyen sanıklar Mahmut Yıldırım, Fethi Çetin, İbrahim Babat, Mehmet Zahit Karadeniz ve Muhsin Gül hakkındaki yakalama emrinin sonucunun beklenilmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.