BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92
HABER /  GÜNCEL

Gül, Gülen'in desteğiyle parti mi kuracak?

Cumhurbaşkanı Gül'ün 2014'te Gülen hareketinin desteğiyle yeni bir siyasi oluşum kuracağı iddia ediliyor.

Abone ol

Herkesi şaşırtan görüşün sahibi Radikal yazarı Cüneyt Özdemir. Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına katılan Özdemir, dünkü köşesinde dile getirdiği öneriye Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan bugün cevap geldi. İddiayı ciddiye almayan Barlas, yazısında "Gül ile Gülen'in ittifakı Gül'ü de Gülen'i de güldürmez mi?" diye sordu.

2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Gül aday olacak mı? Olursa AK Parti Gül'e nasıl bir tavır alacak? Yazarlar Gül'ün danışmanı ve AK Partili Çelik arasındaki ince mesajları anlamaya çalışıyor.

İşte o gazetecilerden birisi de Özdemir'di. "Gül ve ekibi günün birinde siyasete cemaatin desteği ile soyunurlarsa en azından ben şaşırmayacağım" diyen yazar, dünkü şunları yazmıştı:

CEMAAT GÜL'E MÜTHİŞ SICAK

"Her ne kadar Abdullah Gül 2014’te açıkça ne yapacağını bilmese ve söylemese de önümüzdeki aylarda Gül’ü yeni bir siyasi hareketin içinde görebileceğimizi düşünüyorum.
Bugün Ak Parti’nin ipleri attığı ve gizli bir rekabetin içinde olduğu Gülen Cemaati ile en güçlü bağları olan politikacıların başında Abdullah Gül geliyor. Özellikle dış gezilerinin pek çoğunda cemaatin okullarını ziyaret ediyor. Cemaatin önde gelenleriyle ilişkilerini sıcak tutuyor. Gülen Cemaati açısından da Abdullah Gül’e müthiş sıcak bir ilginin olduğunu gözlemliyorum. Türkiye gibi kaygan zeminli bir siyasi ortamda şimdiden 2 yıl sonrasının siyasi atmosferini kestirmek kolay değil ancak bugün ‘köşk’te Ak Parti tarafından neredeyse tek başına terk edilen Gül ve ekibi günün birinde siyasete cemaatin desteği ile soyunurlarsa en azından ben şaşırmayacağım."

İşte bu çılgın iddia yankı buldu. gerçekten de AK Parti'yi beraber kuran ve aralarından su sızmadığı söylenen iki dava arkadaşı 2014'te ayrı düşer mi? Barlas, sıradışı görüşe bugünkü böyle yanıt veriyor:

YORUMCULARIN HATASI

Barlas, yazısında yorum yapanların kendi düşünce yapılarına ve siyasi eğilimlerine uygun yorumlar yaptıklarına çekiyor. Yazar hataya düşülmesinin nedeni de "yoruma konu olan kişinin geçmişteki davranışları ile yorumcunun kişiliği arasındaki uyumsuzlukların görmezden gelinmesidir" sözleriyle açıklıyor ve devam ediyor:

"Abdullah Gül'ün Çankaya için Erdoğan'la kavgaya girişeceğini öngörenlerden kaçı şu tür öz-sorgulama yapmışlardır acaba?
- Ben Abdullah Gül'ün yerinde olsaydım Tayyip Erdoğan milletvekili seçildiği gün başbakanlıktan istifa edip görevi ona bırakır mıydım?
- Ben Tayyip Erdoğan'ın yerinde olsaydım, kendim Cumhurbaşkanı olabilecekken bu görev için Abdullah Gül'ü destekler miydim?"

GÜLMEZ MİYDİNİZ?

Gül'ün farklı bir siyasi oluşum içine girmeyeceğini düşünen Barlas, yazısını işte bu sözlerle tamamlıyor:

"Ne dersiniz sayın okurlar?
Siz Abdullah Gül'ün veya Fethullah Gülen'in yerinde olsaydınız, "
Gül" ile "Gülen"i Erdoğan karşısında ittifaka sokan bu öngörüye gülmez miydiniz?"