BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  GÜNCEL

Sahurda korkunç şekilde öldürüldü

Samsun'da, komşusu Serkan Dinçer ile husumeti olan Metin Aydın pompalı tüfekle Dinçer'in evinin önünde pusu kurdu

Abone ol

Sahur yapmaya hazırlandığı sırada kurşunlara hedef olan Serkan Dinçer hayatını kaybetti.

MAHALLE SAKİNLERİ METİN AYDIN'I LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Olay, İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Canik Sokak'ta meydana geldi. Cinayeti duyan mahalle sakinleri, komşuları Serkan Dinçer'i öldüren Metin Aydın'ı linç etmek istedi. Öfkeli kalabalığı çevik kuvvet ekipleri güçlükle durdurdu. Zanlıya ulaşamayan bazı mahalleliler kendilerine engel olmak isteyen polislere saldırdı.

PUSU KURDU

Edinilen bilgilere göre, İmamoğlu Apartmanı B Blok zemin katta karşılıklı dairelerde oturan iki komşu arasında dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Serkan Dinçer, tartışmanın büyümesi üzerine karakola giderek komşusundan şikâyetçi oldu. Bu süre zarfında sürekli penceresinden dışarıya bakarak Serkan Dinçer'in eve gelmesini bekleyen Metin Aydın, pompalı tüfeğiyle pusu kurdu. Dinçer, sahur yapmak için saat 02.00 sıralarında evine geldiğinde Aydın'ın tüfeğinden çıkan kurşunlara hedef oldu. Dinçer ağır yaralı olarak yere yığıldı.

Öfkesi geçmeyen Metin Aydın, bu kez de Dinçer'in evde bulunan 14 ve 12 yaşındaki kızlarını öldürmek istedi. Aydın, tüfeğine kurşun koymaya çalışırken evlerine girip kapıyı kapatan kızlar ölümden son anda kurtuldu. Silah sesleri üzerine yapılan ihbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polislerin içeri girmesini istemeyen Aydın, aksi takdirde ateş edeceğini söylemesi üzerine olay yerine operasyon yapması için özel harekât polisleri çağrıldı. Bu sırada kendi eşi ve çocuğunun araya girmesiyle operasyon yapılmadan teslim olmaya ikna edilen şahıs, kendi ailesi tarafından sakinleştirildi.

Ayağından ve başından vurulan Dinçer, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Olayın duyulması üzerine mahalle sakinleri sokakta toplanmaya başladı. Şahsın linç edilmek istendiğini anlayan polis ekipleri bu kez de çevik kuvvetten takviye istedi. Metin Aydın ile birlikte karısı ve oğlu, polis aracına bindirilerek olay yerinden kaçırıldı. Şahısların polis otosuna bindirildiğini gören mahalle sakinleri zanlıya küfürler ederek polise saldırdı.

Serkan Dinçer'in görgü tanığı bacanağı, "Olaya başından sonuna kadar şahit oldum. Şahsın kavga etmek için geldiği akşam saatlerinde evin kapısını tekmelemeye başladığında polisi arayarak karakola götürmelerini istedim. Ama olmadı. Bacanağımı önce ayağından sonra da başından vurdu. Kızları da vuracaktı, silahına mermi koymaya çalıştığı sırada ben kızları eve sokup kapıyı kapattım" dedi.