BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Canı sıkılan polisi duvara diziyor!

Hatay’da polislerin milletvekili çocuğunun önünde duvara dizilmesi tartışılırken, benzer bir olayın da Kilis’te yaşandığı ortaya çıktı.

Abone ol

İddiaya göre 29 Nisan 2012 akşamı bir polis ekibi, yol vermesi için selektör yaptığı araçtaki kişilerce takip edilip durduruldu. Alkollü olduğu öne sürülen 3 kişi araçlarından inip polisleri darp etmek istedi. Olay büyüyünce bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Gözaltına alınan 3 kişi, ‘polise mukavemet’ suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘BİR POLİS SİZE HAKARET ETTİ’

Bu kişilerden Yahya E., 1 ay sonra soruşturmayı yürüten savcıya giderek, “Sayın savcım adliyeye getirilirken şahit oldum. Bir polis size hakaret etti” dedi. Bunun üzerine cumhuriyet savcısının talimatıyla, o gün sevk görevine katılan polisler apar topar emniyete getirilip bir odada toplandı. polisler, tıpkı Hatay’da olduğu gibi ellerine numaralar verilerek duvara dizildi. Yahya E. de teşhis için odaya alındı. Cep telefonuyla çekilen fotoğrafları HABERTÜRK ele geçirdi.

MEMURA DAVA AÇILDI

Teşhis sonrasında suçlanan polis memuru Y.B.’nin iddiaları reddettiği, ancak savcıya gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla TCK’nın 125. maddesi gereği Kilis Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı öğrenildi.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK TEŞHİS ODASINDA
Emniyete çağrıldığı sırada yanında çocuğu bulunan ve çağrılma nedenini bilmediği için onunla birlikte gelen bir polisin, teşhis sırasında 3 yaşlarındaki çocuğunun elinden tuttuğu belirtildi.

SAVCI: BANA KÜFREDEN HANGİSİ?

Tıpkı Hatay gibi Kilis’te de polisler ellerine verilen numaralarla duvar önünde tek sıra oldu. Savcı kendisine hakaret eden polisi böyle teşhis ettirdi.