BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.423,96
HABER /  GÜNCEL

Rumları bu da kurtaramadı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Rusya’nın, istedikleri krediyi verse bile bu paranın yeterli olmayabileceğini söyledi.

Abone ol

Rum haber ajansına göre, bir etkinlikte konuşan Hristofyas, Rusya’dan alınacak borç konusunun hala beklemede olduğunu belirterek, ”Bize kredi verilmiş olsa bile, para yeterli olmayabilir” dedi.

Hristofyas, ekonomik sorunların ve Rum yönetiminin AB Destekleme Mekanizması’na başvuru kararının bankacılık sektöründe yaşanan sorunlara bağlı olduğunu belirtti.

Rum yönetiminin Troyka heyetinden, Rum ekonomisini değerlendirmesini talep etmeye mecbur kaldığını ifade eden Hristofyas, ”Başka çaremiz yoktu. Bankaların sermayelerinin artırılması gerekiyor” dedi.

Troyka’nın kendi kararlarını Rum tarafına empoze etmeyeceğini kaydeden Hristoyas, Rum hükümeti ve Troyka arasında bir diyalog kurulması ve bu diyalog sırasında kararların alınması gerektiğini ifade etti.

Avrupa Komitesi, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu’ndan oluşan Troyka heyeti Kıbrıs Rum tarafını iki kez ziyaret etti.

Eylül ayında tekrar Rum tarafına gelecek olan Troyka heyeti, Rum yönetimi, sendikalar, yarı resmi kuruluşlar, siyasi partiler ve diğer yetkililerle temaslarda bulundu.

Bu arada Rum Maliye Bakanlığı Troyka heyetiyle istişarelerin, ağustos ayında telekonferans yoluyla devam edeceğini duyurdu.

Rum yönetimi, bankacılık sektörünü destekleme amacıyla Rusya’dan ikinci kez kredi istedi.

Rusya geçen yılın sonunda Rum tarafına 2,5 milyar avro borç vermişti.