BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Baykal Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayacağını söyledi.

Abone ol

Star TV Ana Haber Bülteni'ne canlı yayın konuğu olan Deniz Baykal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin yeni MYK'sını değerlendiren Baykal, listede bir sürpriz yaşanmadığını ifade ederken 'Bu yeni MYK'da görev alan arkadaşlar kamuoyunun yakından tanıdığı insanlar. Yeni bir dönemde sorumluluk üstlendiler ve umarım başarılı olacaklar. Listede bir sürpriz yok. ' dedi.

Cumhurbaşkanının görev süresi konusunda Anayasa Mahkemesi'nin yanlış bir karar aldığını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu yasayı 29 Ağustos'a kadar iptal etme yetkisinin bulunduğuna dikkat çeken Baykal 'Cumhurbaşkanının bu yasayı 29 Ağustos'a kadar reddetmesi gerekir.' diye konuştu.

YASAYI İPTAL ETMELİ

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayın özü maalesef iyi yönetilmedi. Cumhurbaşkanlığı konusu anayasamızda net bir şekilde düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanı süresinin 5 yıl olduğunu açık bir hükme bağlamıştır. 7 yılın hiç bir geçerliliği yok. Bence asıl sorun oradan kaynaklandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün tekrar aday olmasıyla ilgili bende bir sorun görmem. Elbette o hak vardır. Cumhurbaşkanının bu yasayı 29 Ağustos'a kadar reddetmesi gerekir. Böyle yaparsa ciddi bir saygınlık kazanır ve doğru bir iş yapmış olur."

GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ 5 YILDIR

Gül'ün görev süresi hukuken 5 yıldır. Hüseyin Çelik'in açıklamaları bizi ilgilendirmez. Bir restleşmeye döneceğini sanmıyorum. Ama bu konulara girmek istemiyorum. O kendilerinin bilecekleri iştir.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ADAY DEĞİLİM

"Gönlünüzden geçen bir aday var mı?" sorusuna yanıt veren Baykal, bu soruya 'Partimiz bu konuda çalışma yapacaktır. ' diye yanıt verirken, 'Siz aday olmayı düşüyor musunuz ' sorusuna da kesin ve açık bir dille 'Hayır ' yanıtını verdi.