BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  GÜNCEL

Orgeneral Özel'in babasının bilinmeyeni

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in babasının cenaze töreninde herkes hazır bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in dün vefat eden babası emekli albay Seyfettin Özel (95) için Kocatepe Camisi'nde askeri tören düzenlendi. 

Sivil kıyafetiyle Kocatepe Camisi avlusuna gelen Orgeneral Özel, eşi Kamuran Özel,

ÖZEL'DEN BİR İLK!

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel babasının cenaze töreni için bulunduğu Ankara Kocatepe Camii'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte öğlen namazını kılmak için camiye girdi.

Böylece devletin zirvesindeki üç kilit isim, ilk kez bir vakit namazını beraber kılmış oldu. Geçmişte komutanlar, Kocatepe'de vakit namazında dışarıda bekliyor ve sadece cenaze namazını kılıyorlardı. 

annesi Betül Güzin Özel ve kız kardeşleriyle taziyeleri kabul etti. 

Uzun süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören ve dün 95 yaşında hayatını kaybeden Emekli Piyade Albay Seyfettin Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in hem babası hem de Kara Harp Okulu'ndaki komutanıydı. 

Babasıyla her zaman ast üst ilişkisinde olduğu ve babasının ona hiç "Nasılsın oğlum" demediği ortaya çıktı.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, kuvvet komutanları, milletvekilleri ile eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Işık Koşaner, subaylar ve astsubaylar da katıldı. 

HEM BABASI HEM DE HARP OKULU'NDAN KOMUTANIYDI

Emekli Piyade Albay Seyfettin Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in hem babası hem de Kara Harp Okulu'ndaki komutanıydı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Başbakan Erdoğan camiden ayrıldı.

Emekli Albay Seyfettin Özel'in naaşı Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.necdet.20130424160716.jpg

BABASININ NAAŞINI BAŞIYLA SELAMLADI

Özel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda top arabasına taşındı. Askeri törenin ardından cenaze aracına alınan Seyfettin Özel'in naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığına götürüldü. Aracın tören alanından ayrılışı sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, babasının naaşını başıyla selamladı.

Özel ayrıca cenaze törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na makam arabası yerine kendi özel aracı ile gitti. 

Emekli Piyade Albay Seyfettin Özel

 Emekli Piyade Albay Seyfettin Özel, 1918'de Konya'da doğdu. 1941'de Kara Harp Okulundan mezun olan Özel, Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutan Yardımcılığı da dahil TSK'nın çeşitli birimlerinde görev aldı. 1969'da emekliye ayrılan Özel'in 4 çocuğu var.  

Askeri Uzman Namık Çınar Necdet Özel Genelkurmay Başkanı olduğunda onu ve ailesini şöyle anlatmıştı:

1967 yılında Harp Okulu’nda 2 yıl Piyade Okulun’da da 1 yıl devre arkadaşlığı yaptım. Öncelikle şunu belirtmeliyim, istifa etmeyen, yarı yolda bırakmayan, siyasi davranmayan bir general var. Necdet Özel, Harp Okulu’na girdiğinde babası Albay Seyfettin Özel, Harp Okulu Öğrenci Alayı’nın komutan yardımcısıydı.

Babasına, okuluna ve arkadaşlarına beslediği sorumluluk duygusu yüzünden hareketleri hep kontrollüydü. Titiz bir öğrenciydi. Örneğin yürüyüşten sonra yakamızı, bağrımızı açardık. Mataralarımızı kafamızdan aşağıya dökerdik. Çayırlara uzanırdık. Ama o bunların hiçbirini yapmazdı. Babası için ‘şımarık bir oğlu var’ dedirtmezdi.

BABASI ASLA NASILSIN OĞLUM DEMEDİ!

Okulu birinci olarak bitirdi ama bunda babasının hiçbir faktörü yoktur. Eleştirilecek çok nokta vardın ama harp okulunda torpil işlemez. Hatta babası hiçbir zaman ona ‘nasılsın oğlum’ dememiştir. Hatta bizim yanımızda oğlum bile dememiştir o da baba dememiştir. Bu şekilde yapmaz. yapamaz. Hatta gülümseme ya da el sallama bile olmamıştır. Bir insanın iyi ya da kötü olduğunu bilemeyiz.

necdet-ozel-cenaze.jpg