BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  DÜNYA

SURİYE’DE KAÇIRILAN DİN ADAMLARI

İskenderun’da ayine katıldıktan sonra Suriye’ye dönen 2 din adamının kaçırılması, İskenderun’daki Hristiyan cemaatini derinden üzdü.<br/>Hri...

Abone ol

İskenderun’da ayine katıldıktan sonra Suriye’ye dönen 2 din adamının kaçırılması, İskenderun’daki Hristiyan cemaatini derinden üzdü.
Hristiyan cemaatinin Suriye ve Hatay’da önemli isimlerinden, din adamları Yohanna İbrahim ve Boulos Yaziji’nin kaçırılması, İskenderun Hristiyan cemaatini derinden üzdü. Yohanna İbrahim’in Halep’teki Yunan Ortodoks Kilisesi metropoliti, Boulos Yaziji’nin ise yine Halep’teki Ortodoks Süryani Kilisesi’nin metropoliti olduğu belirtildi.
İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, pazar günü normal bir ayin yapıldığını ve ayin sonrası yemek yendiği, Boulos Yaziji’nin Antakya’ya, oradan da Cilvegözü’ne geçtiğini söyledi. Yaziji’nin en son cumartesi sabah gelip pazar günü döndüğünü, fakat daha önce 35 güne yakın bir zaman İskenderun, Mersin ve Hatay’ın çeşitli yerlerinde kaldığını belirten Yıldırım, “Kimlerin kaçırdığını bilmiyoruz. Yetkililer yönetim kurulu üyelerimizle görüşmüşler, Vali bey ile görüşmüşler, biz de oradan haber aldık” dedi.

SURİYE’DEKİ KİLİSE BOMBALANMIŞ
Edinilen bilgilere göre, Halep’teki Yunan Ortodoks Kilisesi’nin başında bulunan Boulos Yaziji’nin kendisinin başında bulunduğu kilisenin, geçtiğimiz hafta bombalandığını öğrenmesi sonucu acilen Suriye’ye gitmek istediği öğrenildi. Yaziji, İstanbul’dan Beyrut’a uçakla, Beyrut’tan Şam’a, oradan da Halep’e karayolu ile geçecekti. Yaziji’ye bu güzergahın güvenli olmayacağı bilgisinin verilmesi üzerine, Halep’teki Ortodoks Süryani Kilisesi’nin başında bulunan Yohanna İbrahim ile temasa geçti. Yaziji, İbrahim ile Cilvegözü Sınır Kapısı’nda buluşup güvenli yoldan birlikte Halep’e gitme kararı aldı ve yola çıktı. Yolda uğradıkları saldırıda İbrahim’in şoförü öldürülerek, iki din adamı kaçırıldı.
İskenderun Ortodoks cemaati de, din adamlarından gelecek iyi haberleri beklerken, ilahi okuyarak serbest bırakılmaları için dua ediyor.
(İHA)