BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

APPLE İLE YAZILIM GELİŞTİRİCİLERİ BULUŞUYOR

Apple, Ankara Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile Türkiye’de ilk defa yazılımcılar ile buluşuyor. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri A...

Abone ol

Apple, Ankara Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile Türkiye’de ilk defa yazılımcılar ile buluşuyor. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, etkinlik sayesinde Ankaralı bilişimcilerin, bu alanda önemli bir yeri bulunan uluslararası aktörlerle bir araya gelme şansı yakalayacağını belirtti.
Apple, Ankara Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile Türkiye’de ilk defa yazılımcılar ile buluşuyor. ’Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet edebilen, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara’ vizyonu ile çalışmalarını yürüten Ankara Kalkınma Ajansı Türkiye’de ilki gerçekleşecek bir çalışmayla Apple firmasını Ankaralı yazılım geliştiriciler ile bir araya getiriyor. 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde Hilton Ankara’da düzenlenecek olan ’iOS Uygulama Dünyasına Giriş’ etkinliği kapsamında Ankaralı yazılım ve uygulama geliştiriciler, Apple yetkilileri tarafından verilecek eğitim kapsamında yazılım ve uygulama geliştirme sürecini yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Uygulamaların oluşum ve gelişim süreçleri hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi alacak olan katılımcılar, kendilerinin üzerinde çalıştıkları uygulamalarını da Apple uzmanları ile paylaşma şansı yakalayacaklar.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, etkinlik sayesinde Ankaralı bilişimcilerin, bu alanda önemli bir yeri bulunan uluslararası bir aktörlerle bir araya gelme şansı yakalayacağını söyledi. Balcı, bu tarz buluşmaların Ankara’nın bilgi ve iletişim sektöründeki öncü konumunu güçlendirmeye de katkı sağlayacağını belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı olarak Ankara’da iyi bir konumda olan bilişim sektörü ve bu sektörde çalışan kalifiye insan kaynağının gelişimini çok önemsediklerinin de altını çizen Balcı, Ankaralı sektör temsilcilerini etkinliğe katılmaya davet etti.
Etkinliğe katılımın sınırlı olduğu belirtilerek, başvuruların Ajans web sitesi olan www.ankaraka.org.tr üzerinden yapılabildiği bildirildi.
(İHA)