BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN SÖYLEDİKLERİNİN TAM TERSİNİ YAPTI

Çözüm sürecini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan, ‘Bana güvenin’ diyor. İyi de bugüne kadar söylediklerinin tam ...

Abone ol

Çözüm sürecini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan, ‘Bana güvenin’ diyor. İyi de bugüne kadar söylediklerinin tam tersini yaptı” dedi.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu oda başkanı Cengiz Günay ve oda yönetimi karşıladı. Kılıçdaroğlu, oda yönetiminde bulunan iş adamlarıyla bir toplantı yaptı. İş adamlarına seslenen Kılıçdaroğlu, “CHP olarak biz zaman zaman susarız, zaman zaman konuşuruz. Susmamızın da bir anlamı vardır, konuşmamızın da. Susarız olayları daha sağlıklı değerlendirmek için. Bakarız acaba ne oluyor. İyi bakıp test edip değerlendirdikten sonra konuşuruz. Biz diğer partiler gibi değiliz. Biz tarihi zengin olan bir partiyiz. CHP’nin konumu farklıdır. Biz kurucu partiyiz. O nedenle biz sözümüzün iyi dinlenmesini isteriz” diye konuştu.

"ORTADA KOCAMAN BİR SORU DURUYOR"
Türkiye’de yaşayan 76 milyon insanın barıştan yana olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Yurttaşlarımızın bir arada huzur içinde yaşamalarını isteriz, barış içinde yaşamalarını isteriz. Bizim en büyük arzumuz bu. Bize zaman zaman soruyorlar. ‘Siz barıştan yana mısınız?’ bu ülkede 76 milyon yurttaş yaşıyorsa 76 milyonu da barıştan yana. İnsan olup da yüreğinde barışı reddeden birisi olabilir mi? Hayır; sorun ne peki o zaman? Ortada kocaman bir soru duruyor. Bu sorunun yanıtını kim verecek. Sayın başbakan mı?” dedi.
Başbakanın barış sürecinde söylediklerinin tam tersinin çıktığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Gazeteciler, başbakana sorulması gereken soruyu bana soruyor. Konuşması gereken kişi Sayın Başbakan. Sorulara muhatap olması gereken kişi Sayın Başbakan. Sayın Başbakanın söylediği tek cümle var: ‘Bana güvenin’. İyi de bugüne kadar söylediklerinin tam tersini yaptı. Söylediklerinin tam tersi çıktı. Biz sorumluluğunun bilincinde olan bir partiyiz. Ölçeriz tartarız ondan sonra konuşuruz” ifadelerini kullandı.

"CHP’Lİ BELEDİYELERE SİSTEMLİ BİR BASKI VAR"
Bir ay önce CHP’li Tekirdağ Belediyesi’ne yapılan operasyonu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediyelere sistemli bir baskının olduğunu görüyoruz. Bu baskının AKP’den kaynaklandığını da çok iyi biliyoruz. Ama güvendiğimiz bir şey var. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Seçilen herkesin halkına hesap verme yükümlülüğü var. Biz bunun bilincinde ve sorumluğunda olan bir partiyiz” dedi.