BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Organ mafyası operasyonu

Basmane semtindeki bir otelde yakalanarak tutuklanan zanlının organ ihtiyacı olan hasta bulma amacıyla geldiği belirlendi

Abone ol

Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Adana'nın yanı sıra İzmir ve Sakarya'da düzenlenen ''Organ Mafyası Operasyonu''nda yakalanan ve şebekenin elebaşı olduğu iddiasıyla tutuklanan O.K'nin, organ nakli için bekleyen hasta bulmak amacıyla İzmir'e geldiği öğrenildi.

Jandarmanın bir süredir yürüttüğü takibin ardından gerçekleştirilen operasyonda, şebekenin elebaşısı konumunda olduğu ileri sürülen ve kahvehane işlettiği bildirilen O.K'nin, Basmane semtindeki bir otelde yakalandığı öğrenildi.

HASTA YAKINLARINA KANCA ATIYORLAR

Üniversite hastanelerinde nakil için uygun organ bulunmasını bekleyen hasta yakınlarıyla diyalog kurmaya çalıştığı öne sürülen O.K'nin, elde ettiği hasta bilgileri doğrultusunda özellikle Adana çevresinde maddi açıdan zor durumda olan kişilerle irtibata geçip, para karşılığı bağış için ikna ettiği, bu şekilde maddi kazanç sağladığı ileri sürüldü.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, organ ve doku ticareti yapıldığı yönündeki bilgi üzerine başlattığı takibin ardından Adana, İzmir ve Sakarya'da düzenlediği operasyonlarda, şebekenin elebaşılığını yaptığı ileri sürülen O.K'nin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi yakalamış, olaylarla bağlantıları bulunan 5 kişiyi de sağlık sorunları nedeniyle hastanede gözetim altına almıştı.

9 BİN YTL'YE BÖBREK ALIYORLAR

Maddi açıdan zor durumda olan kişilerin çaresizliklerinden faydalandıkları, 9-15 bin YTL'den aldıkları organları 30 bin YTL ve üzeri fiyatlarla sattıkları iddiasıyla Adana Adliyesi'ne gönderilen 10 zanlıdan O.K, C.E, ve E.T. tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.