BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir kaybetsede kazanmıştır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''İzmir kaybetse de kazandı'' dedi.

Abone ol

Kocaoğlu, belediye kanalıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2 yıldır EXPO 2015'in İzmir'in gündeminde olduğunu belirterek, başından beri İzmir ekibinin istekli ve kararlı olduğunu kaydetti.

Aziz Kocaoğlu, şunları ifade etti:

''Bu yarışı kazanabilmek için inançla çalıştık, çabaladık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve muhalefet partilerimiz olmak üzere dışişleri ekibimiz, yönlendirme, yürütme ve tanıtma kurulu üyelerimiz, iş dünyamız, fahri konsoloslarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve meslek odalarımızla örnek bir dayanışma sergiledik.

2015 EXPO HEDEFİNE ULAŞAMADIK

Ülkemizde eşi pek görülmeyen şekilde iktidarıyla muhalefetiyle aynı hedefe kilitlendik. İzmir halkının tek vücut halinde tüm gücüyle arkamızda olduğunu bilmek ise bize her zaman güç verdi. Bu arada dünyanın dört bir köşesinde kentimizi ve ülkemizi tanıtırken, yeni İzmir dostları edindik. Bu da geleceğe dönük çok önemli bir stratejiydi. Dolayısıyla her koşulda kazanmış olacaktık. Ancak, 2015 EXPO hedefine ulaşamadık.

BU BİR SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ

Tüm İzmirli vatandaşlarımız çok iyi bilsin ki, EXPO oylaması İzmir için bir son değil, aksine yeni bir başlangıç olacaktır. İzmir'in hızlı büyümeye ve dünya kenti olmaya yönelik vizyonu, yapılan uluslar arası tanıtımlarla yeni bir ivme kazanacaktır. Biz dünyada sağlık konusunda marka şehir haline gelebilme hedefimizden de vazgeçmiş değiliz. Geleceğe koşar adım giden bir kent olma yolundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.''

İZMİR KAYBETSEDE KAZANMIŞTIR!

Açıklamasında İzmirlilere teşekkür eden Kocaoğlu, ''Özetle, EXPO sayesinde dünyanın dört bir köşesinde ciddi tanıtımlar yapan, doğal güzellikleri ve yatırım avantajlarını her yere duyuran, daha da önemlisi birlik ve beraberlik ruhunu yeniden kazanan İzmir, kaybetse de kazanmıştır'' görüşünü ifade etti.