BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.403,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Orduspor'un 26 yıllık Süper Lig özlemi

Bank Asya 1. Lig takımı Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor'u 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkararak tarihe geçmek istediğini belirtti.

Abone ol

Bank Asya 1. Lig takımı Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor'u 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkararak tarihe geçmek istediğini belirterek, "Artık bu takımın Süper Lig'e çıkma zamanı geldi. Tüm gayretimizi ve zamanımızı buna veriyoruz" dedi.

Teknik direktör Uğur Tütüneker ile sözleşme imzaladıktan sonra hızlı bir şekilde transferlere yöneldiklerini ve anlaşmak istedikleri futbolcularla görüşmeler yaptıklarını belirten Nedim Türkmen, tek amaçlarının Süper Lig olduğunu vurguladı.

Geçmişi başarılarla dolu Orduspor'un çeyrek asırdır Süper Lig'den ayrı olduğuna dikkat çeken Türkmen, "Bu şehir, takımı, stadı, her şeyiyle Süper Lig'i hak ediyor. Artık Süper Lig'e çıkma zamanı geldi. Bu yıl bunu başaracağımızı ümit ediyorum. Tüm gayretimizi,
zamanımızı bu işe verdik. 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkarak tarihe geçmek istiyoruz. Büyük bir sorumluluk aldık" diye konuştu.

"SÜPER LİG'DEN AYRI GÖRMÜYORUZ"

Daha önce kamuoyuna duyurdukları bazı futbolcularla anlaşamayınca farklı yorumlar yapılmaya başlandığını hatırlatan Türkmen, bu transfer girişimlerinin sonucunu şöyle özetledi: "İki sezon önce bizde gol kralı olmuş Bruno'yu tekrar almak için Flamengo kulübü ile görüşmeler başlattık.

Ancak Flamengo Kulübü Bruno'yu kiralık vermek istiyor, satmak istemiyor. Biz satın almak istedik. Üstelik kiralamaya bile 1.5 milyon dolar istediler. Almanya'dan bile satın almak isteyen kulüpler oldu vermediler. Legia
Varşova kiralık almayı kabul edince orasıyla anlaştılar.

Beşiktaş'tan Yusuf Şimşek ile Antalya'da bir yemekte buluşarak görüştük. Ancak kendisi hem teknik direktör hem futbolcu olmak istedi. Biz o modeli kabul etmedik. O modeli Denizlispor kabul edince bu takıma gitti. Veysel Cihan ise Süper Lig'de oynamak istediğini söyledi.

Ancak bir Süper Lig takımıyla anlaşamazsa tekrar görüşeceğiz. Galatasaray'dan Ayhan Akman'ın halen 2 yıllık sözleşmesi var. Rijkaard, ilk kamp döneminin sonunda Ayhan için olumsuz rapor verirse kendisiyle tekrar görüşme masasına oturacağız"

Orduspor Kulübü'nün, Süper Lig'den futbolcu alabilecek kalitede olduğunu, bunda şaşırılacak bir durum olmadığını vurgulayan Türkmen, "Biz üç büyüklerin oyuncularına talip olabiliriz, bunda ne var? Biz kendimizi hiçbir zaman Süper Lig'den ayrı görmüyoruz. Büyük düşünüyoruz. Ancak bazen oyuncu gelmek istemiyor, bazen de bazı futbolcuların miadı dolduğu için biz almak istemiyoruz. Transfer politikamız bu" şeklinde konuştu.

"STADIN ÜSTÜ KAPATILACAK"

Bu sene hazırlık kamplarını Bolu'da yapacaklarını, ayrıca tüm maçları TRT'nin yayınlayacağını kaydeden Türkmen, Ordu'da oynanacak her maç öncesi sanatçıların katılacağı konserler verileceğini ifade etti.

Eylül ayına kadar 19 Eylül stadının üstünün kapatılacağını ve ışıklandırılacağını da belirten Türkmen, "Bunları kararı çıktı. İlk önce ışıklandırma parası gelecek ama bu parayı öncelikle maraton tribününün kapatılmasında kullanacağız.

Ardından gelecek parayı da ışıklandırmaya harcayacağız. Sağolsunlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Hilmi Güler ile AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz beylerin çok büyük katkıları oldu" açıklamasında bulundu.