BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,73
ALTIN 2.449,10
HABER /  DÜNYA

Ordudan inanılmaz işkence

ABD ordusu dünyaca ünlü şarkıcıların müzikleriyle işkence yapıyor. Bakın ordunun işkence için top teni hangi şarkılar?

Abone ol

İNTERNETHABER

Gençler açısından popüler müziğin ne kadar önemli bir noktada durduğu bilinir, hatta bir çok ebeveyn bu durumdan şikayetçidir. Peki pop müzik mahkumlara işkence aracı olarak kullanılırsa? 

ORDUNUN İŞKENCE OLARAK KULLANDIĞI TOP TEN LİSTESİ
  • . Bruce Springsteen - Born in the USA
  • . David Gray - Babylon
  • . Queen - We are the Champions
  • . Don McLean - American Pie
  • . Bee Gees - Stayin' Alive
  • . AC/DC - Hells Bells
  • . Britney Spears - Baby One More Time
  • . Christina Aguilera - Dirty
  • . Susam Sokağı müzikleri
  • . Barney & Friens'in dizi müzikleri
ABD ordusu özellikle Irak ve Afganistan başta olmak üzere, Guantanamo'da da Britney Spears'ın, Christina Aguilera'nın ve Eminem'in şarkılarını işkence aracı olarak kullanıyor.

Bu durum açığa çıktığında sanatçılardan büyük tepki aldı ve başta Britney Spears olmak üzere parçaları kullanılan sanatçılar orduya isyan etti. Massive Attack ve Rage Against The Machine grupları hem işkenceye hem de işkence de kendi müziklerinin kullanılmasına karşın bir insan hakları kampanyası başlattılar.

Guantanamo'da bir FBI ajanı sadece 16 satte çok yüksek sesle müzik dinlettirerek mahkumların direncini kırabileceğini söyledi.

                 
Irak'ta bulunan bir Amerika askeri yetkilisi olan Gen Ricardo Sanchez, sistamatik olarak kullanılan bu yöntemin 'korku yaratmak, rahatsız etmek.... ve sonunda şok ederek sonuç almak için' kullandıklarını açıkladı.

Terrör suçlusu oldukları düşünülen şüpheliler üzerinde uygulanan bu yöntem akıl almaz bir düzende uygulanıyor. Guantanamo'da yargılanmadan mahkum edilen 'suçlulardan' biri olan Ruha Ahmed yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Ellerimiz ve ayaklarımız birbirine bağlı şekilde yerde neredeyse yapıştırılmış gibi oturtuluyoruz. Gözlerimiz bağlanıyor. Bizi iki gün boyunca böyle acı içinde oturttuktan sonra sonuç alamayınca yüksek sesle müzikler dinlettirmeye başladılar. Sessizlik içindeyken, aklınızı başka bie şeye yoğunlaştırıp acıyı unutabiliyorsunuz, güzel şeyler düşleyerek oradan uzaklaşabiliyorsunuz. Ama kulaklarınızda tırmalayıcı bir şekilde yankılanan Born in the USA şarkısını dinlemek zorunda kalınca acı da artıyor."

Sanatçılar ilk şoku atlattıktan sonra çalışmalara başladılar ve 'işkence aracı olmak istemiyoruz' diyerek kampanya başlattılar. Ama ordu hala bunun çok 'verimli' bir yöntem olduğunu düşünmekte ısrarcı.