BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  GÜNCEL

Çeçen komutana kanlı infaz

İstanbul'da bir Çeçen komutan daha öldürüldü. Gece karanlığında çapraz ateşe tutulan komutanı öldüren silahlar ise az rastlanır cinsten...

Abone ol

Bir Çeçen komutan daha İstanbul'da öldürüldü. Çeçen albay İslam Canibekof, başından silahla vurularak öldürüldü. Olay yerinde bulunan boş kovnaların az rastlanır türde olması, 'Çeçen komutanları kim ortadan kaldırıyor?' sorusunu akıllara getirdi.

Çeçenistan ordusunda bir dönem görev yapan bir kişi, Ümraniye'de başından silahla vurularak öldürüldü. Eşi ve bir çocuğuyla birlikte misafirlikten dönen İslam Canibekof'a, 34 EA 1566 plakalı otomobilini Yukarı Dudullu Mahallesi Elalmış Caddesi Asya Sokak'ta oturduğu evin önüne park ettikten sonra silahla ateş açıldı. Başına 3 kurşun isabet eden Canibekof, olay yerinde hayatını kaybetti.

EŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Cesedi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Canibekof'un, daha önce Çeçenistan ordusunda görev yaptığı, evli ve 6 çocuğu bulunduğu, battaniye ticareti yaptığı, yaklaşık 6 yıldır İstanbul'da yaşadığı ve bu sürede birçok adres değiştirdiği öğrenildi. Cinayetin tanığı olan Canibekof'un eşi, ifadesine başvurulmak üzere Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi'ne götürüldü.

KOVANLAR AZ RASTLANIR TÜRDEN

Olaydan sonra kaçan saldırganların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığını ifade eden polis yetkilileri, olay yerinde bulunan boş kovanların az rastlanır türde olduğuna dikkati çekerek, saldırıda kullanılan silahın türünü belirlemeye çalıştıklarını bildirdiler.

BAŞAKŞEHİR'DE DE EDİLSULTANOV ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ekim ayında da Çeçenistan'da Ruslara karşı albay rütbesiyle savaşan Gazhi Edilsultanov (57) İstanbul Başakşehir'de keskin nişancı ya da nişancılar tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmüştü.

2004 yılında Türkiye'ye gelip Fenerbahçe'deki Çeçen mülteci kampında ikinci eşiyle yaşamaya başlayan Gazhi Edilsultanov'un cesedi Başakşehir'de ihbar üzerine bulundu.

KESKİN NİŞANCI VE UZAKTAN ATIŞ BİRİ ALNINDAN BİRİ KULAĞINDAN GİRDİ

Silah ya da silahlardan çıkan iki kurşunun da kafaya girdiği, bir kurşunun alın bölgesinden diğer kurşunun da kulaktan albayın başına isabet ettiği belirlendi. Olayla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren polis, gece karanlığında yolda yürüyen birine bu kadar isabetli atışların yapılabilmesi için çok etkili bir silahın kullanıldığını düşünüyor.

İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ İŞİ CİNAYET

Tecrübeli polis kaynakları da çeçen albayın istihbarat örgütlerinin de kullandığı yöntemle öldürüldüğünü ancak benzer yöntemlerin etkili mafya grupları tarafından da kullanılabileceğini belirtiyor.

MÜLTECİ KAMPINDA SESSİZLİK

Edilsultanov'un yaşadığı mülteci kampında yaşayanların anlatacakları şimdilik polisi yönlendirecek en önemli ipuçları gibi görünüyor. Zaten cinayetin duyulmasının ardından da mülteci kampında tam anlamıyla sessizlik hakim. Hala Çeçenistan'daki savaşın izlerini taşıyan mülteciler polisin dışında hiç kimseye bilgi vermiyor ve paylaşmıyor. Onların anlattığına göre esrarengiz albay son olarak kamptan "Kartal Maltepe'ye gidiyorum" diye çıktı ancak cesedi kentin bir başka ucunda Başakşehir'de bulundu.