BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Onlarınki Dolly, bizimki Oyalı

2005 yılından beri uğraşılıyordu. Nihayet dün İstanbul'da doğdu.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi'nin 2005 yılından itibaren çalışmalarını sürdürdüğü klonlama yönteminin ilk meyvesi Oyalı dünyaya geldi

Dünya üzerinde ilk kez İskoçlar tarafından uygulanan ve etik tartışmaları da beraberinde getiren klonlama Türkiye'de başarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk klon projesi olarak bilim tarihine geçen 'Kopya Koyun Projesi'nin meyvesi, dün İstanbul'da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde uzman bir ekip tarafından 3 yıldır sürdürülen çalışma sonucu dünyaya gelen Türkiye'nin ilk kopya koyununa "Oyalı" adı verildi.

İÜ Basın-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İÜ bünyesinde 2005 yılından itibaren başlanan klonlama çalışmalarının, hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabileceğine dikkat çekildi.

Prof. Sema Birler yönetimindeki uzman ekibin, 69 klon embriyoyu 8 koyuna transfer etmesiyle başlayan süreçte iki koyun hamile kaldı. Koyunlardan biri dün sezaryenle doğum yaptı.

Türkiye'nin ilk kopya koyunu olan Oyalı'nın sağlık durumunun çok iyi olduğu belirtildi. Bilimsel çalışmaya ilişkin bugün İÜ Veteriner Fakültesi'nde basın toplantısı düzenlenecek.