BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.435,76
HABER /  DÜNYA

Onlar Bursa’nın renkli simaları

Senegal’den Bursa’ya ekmek parası kazanmak için gelen Senegalliler halkın ilgi odağı oldu.<br/>Afrika’dan geldikleri Bursa’da ülkeleri Seneg...

Abone ol

Senegal’den Bursa’ya ekmek parası kazanmak için gelen Senegalliler halkın ilgi odağı oldu.
Afrika’dan geldikleri Bursa’da ülkeleri Senegal’in mahalli ürünleri maske, bileklik, saat, kolye satarak ekmek parası kazanan Ebubekir, Fadal, Emine, İbrahim ve Mustafa, Bursa’da katıldıkları halk koşularının renkli simaları oldu. "Bursa Masterler Kazancı Koşusu" ve "Uludağ Masterler Koşusu"na katılan Senegalliler, katıldıkları koşularda renkli görüntülülere sahne oldu. Koşularda sıcak kanlı tavırlarıyla dikkatleri üzerine çeken Senegalli atlerle Türk atletler fotoğraf çektirmek için yarıştı.
Her iki koşuda başarı elde edemeyen Afrikalı koşucular, yine Bursa’da düzenlenecek "Kent Koşusu"na hazırlanıyor. Bursalıların kendilerine çok sıcak kanlı davrandığını söyleyen Ebubekir, Fadal, Emine, İbrahim ve Mustafa, “Ülkemizde atletizme büyük ilgi var. Biz bir yıldır Bursa’da yaşıyoruz. Burada maske, bileklik, saat, kolye satarak ekmek parası kazanıyoruz. Koşmayı çok sevdiğimiz için Bursa’da düzenlenen halk koşularına katıldık. Başarı elde edemesek de Bursalı vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştık. Vatandaşlar bizi çok seviyor. Hatta yarışlarda bize bilerek geçiliyorlar. 7 ay sonra yapılacak Bursa Kent Koşuna hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)