BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’ın ağlaması insani bir vasıf

Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da katledilen Esma’nın babasının yazdığı mektubu dinlerken ağlamasının insani bir vasıf olduğunu bel...

Abone ol

Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da katledilen Esma’nın babasının yazdığı mektubu dinlerken ağlamasının insani bir vasıf olduğunu belirtti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci’nin kızı Esma’nın öldürülmesine ağlamasının insani bir vasıf olduğunu belirterek “Ağlama, merhametle, şefkatle ilgili insani bir vasıf” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV’de katıldığı bir programda Başbakan Erdoğan’ın ağlamasını değerlendirdi. Ağlama konusunda en mağdur olan kişinin kendisi olduğunu belirten Arınç, "Ağlama, merhametle, şefkatle ilgili insani bir vasıf. En çok benimle ilgili söylendiği için ben bu işin mağduruyum. Ben yapmacık bir insan değil duygusal bir insanım. Başbakanımız daha metin, cesur, kati, daha katı yani ağlamamak için kendisini biraz da zorlayan bir insan. Ben basit olaylar karşısında bile zaman zaman duygulana biliyorum. Bundan dolayı zaman zaman şikayetçiyim, keşke olmasa, diyorum. Ama bu planlayarak olmaz. İnsan yapay olarak gülebilir ama yapay olarak ağlamak çok zor bildiğim kadarıyla" dedi.

"BEN HİÇ AĞLAMAM DİYEN İNSANA ACIRIM"
Manisa’daki Ağlayan Kaya’dan örnek veren Arınç, "Kayanın ağladığı bir yerde, mahlûkatın ağladığı bir yerde; bir insan Başbakan değil, kral bile olsa ağlar. Bu insani, fıtri bir duygu. Tüm bunları bir zafiyet olarak görmekte neyin nesi. Ben hiç ağlamam diyen insana acırım doğrusu. Sende hiç mi merhamet, hiç mi vicdan, hiç mi şefkat yok sen ne biçim adamsın be sen niçin ağlamıyorsun? Sende bir rahatsızlık mı var? Gözyaşların mı kurudu?” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ
Başbakan Erdoğan’ın ağlamasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Arınç, "Merhamete şefkate bu kadar kötü, hor bakan, bir insanı gözlerinden gelen yaşla hitam eden bir Genel Başkan olabilir mi? Ben hiç ağlamıyorum demek ne zamandan beri bir güç gösterisi oldu. Hiç ağlamayan Allah’ın nasip etmediği varlıklarda vardır. Mesela en son kimyasal gazı kullananların hiç ağlamadığını düşünürüm. Zulmeden, işkence eden insanlarda gözyaşı yoktur. Gözyaşı olsaydı onu yapamazlardı zaten" dedi.
(İHA)