BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

’’Bu sene lig daha sert ve zorlu geçecek’’

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin antrenörü Mete Babaoğlu, "Bu sene Beko Basketbol Ligi geçtiği...

Abone ol

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin antrenörü Mete Babaoğlu, "Bu sene Beko Basketbol Ligi geçtiğimiz yıllara göre biraz daha sert ve zorlu geçecek. Bunun bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Yeni sezon hazırlıklarını Mersin’de sürdüren Güney ekibi, günde tek idman yapıyor. Servet Tazegül Spor Salonu’nda Antrenör Mete Babaoğlu yönetiminde çalışan ekip, yeni sezonda başarılı olmanın peşinde. Yeni sezon çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mete Babaoğlu, bu sene Beko Basketbol Ligi’nin geçtikleri yıllara göre daha sert ve zorlu geçeceğini söyledi.

’’SALONU MABET HALİNE GETİRMELERİNİ İSTİYORUM’’
Ligde ilk maçlarının Fenerbahçe ile olacağını hatırlatan Babaoğlu, "Mersinli basketbol severlerden artık bu salonu bir mabet haline getirmesini istiyoruz. Salonu doldurmak istiyoruz. Bu salon bizim için çok iyi fırsat oldu. Gerek Fenerbahçeli taraftarlar gerekse Mersinli taraftarların salonu ilk maçtan itibaren dolduracağına inanıyorum. Bu bakımdan bu bir avantaj. Bundan sonraki fikstürümüz biraz daha zorlu. Kendi çevremizdeki takımlarla genelde ilk yarı deplasmanda oynayacağız. 3 grupla da genelde ikinci yarı kendi evimizde oynayacağız. Bu biraz dezavantaj gibi görünse de aynı dezavantajı geçen senede avantaja çevirmiştik. Yani o tecrübemiz var. Takımımız gün geçtikçe formunu yükseltiyor. Yabancı oyuncularımız bu haftadan itibaren gelmeye başlayacak. Önümüzdeki haftadan itibaren de hazırlık maçlarına başlayacağız. Hem çalışarak hem antrenman yaparak hem de hazırlık maçı oynayarak sezona hazırlanacağız" diye konuştu.

"BU SENE HEDEF KOYMAK YANLIŞ OLUR"
Beko Basketbol Ligi’nde bu sene hedef koymanın yanlış olacağını belirten Babaoğlu, "Çünkü gördüğüm kadarıyla 3 grupta 5 takım birbirine çok yakın. Ondan sonraki 11 takımın nerelerde bitireceği hiç belli değil. 3 gruba karşı galibiyeti fazla olan kendi arasındaki maçlarda rakibini 2 kez yenen takımlar yukarıda olacak. Açıkçası hedef koymak bu sene yanlış olur. Yaklaşık 11 takım şu anda birbirine çok denk" şeklinde konuştu.

’’ŞEHİR TAKIMIYIZ’’
Kadrolarını gençleştirme amaçlarını açıklayan Babaoğlu, "Biz bir şehir takımıyız. Bu güne kadar kendi şehrimizden yetiştirdiğimiz oyuncu olmamış kadrolarımızda. Bunun sıkıntısını çeken takımlar ben biliyorum kapanmaya müsait, kapanmaya çok hemen karar verebiliyorlar. Bunun çok güzel örneğini bu sene yaşıyoruz. Onun için geçen senede başlattığımız ’Mersinli Gençleri Takıma Kazandırma’ projesi ile açıkçası son iki senedir tatil yapmıyoruz. Çok sıkı bir çalışmaya girdik. Temmuz’un ilk haftasından itibaren bu çalışmaları gittikçe yoğunlaştırdık. Şu anda kadromuzda 8 tane Mersin’de oturan, Mersinli genç var. Bunların 4 tanesi aynı zamanda genç takımda oynuyor" dedi.
(İHA)