BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  DÜNYA

Eylül’de doğal gaza zam yok

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Eylül ayı içinde vatandaşımızın, sanayicimizin kullanacağı doğal gaza bir zam yapmayı düşünmü...

Abone ol

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Eylül ayı içinde vatandaşımızın, sanayicimizin kullanacağı doğal gaza bir zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.
Ericsson Yönetim Kurulu’nu kabul eden Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kabul esnasında gazetecilerin doğal gaz zammı ile ilgili sorularına cevap verdi. Eylül ayında doğal gaz fiyatlarında bir değişiklik olup olmayacağı ve akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik olma ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruları cevaplayan Yıldız, “Özellikle bölgemizdeki siyasi gelişmelerin olumsuz bir seyir içinde olması, Suriye’nin, Mısır’ın içinde bulunduğu hal dikkate alındığında ham petrol fiyatlarında ciddi bir artış oldu. 3 Temmuz’dan bu yana 103 dolardan 110-111 dolarlar seviyesinde. Bu bizim girdilerimizi olumsuz etkiliyor. Bunu önceden tahmin ediyorduk. Suriye’de olan gelişmeler belki daha da olumsuz yönde tahrik edecektir. Bunu hep beraber göreceğiz. Önemli olan bu girdileri minimize etmek ve olumsuz tesirlerini giderebiliyor olmak. Asıl enerji stratejileri ve politikaları burada devreye giriyor. Türkiye özellikle son 27 AB üyesi ile birlikte 28.’yi de katarak söylüyorum, doğal gazı en ucuz alan ülke değildir ama bu ülkeler arasında hem sanayicisine hem de vatandaşına en ucuz satan ülkedir. Elektrikle alakalı benzer durumlar söz konusudur. Türkiye yerli kaynaklarıyla beraber geliştirdiği bütün yapıyı vatandaşının lehine kullanmak istemektedir. Döviz fiyatlarındaki artış özellikle açık pozisyonda kalan enerji sektörünü olumsuz yönde etkilemekte. Bütün bunlarla beraber eylül ayı içinde vatandaşımızın, sanayicimizin kullanacağı doğal gaza bir zam yapmayı düşünmüyoruz. Bütün bu girdileri bütün kaynaklarımızla içinde eritmeyi planlıyoruz. Bizler yaptığımız çalışmalarla herhangi bir fiyat artışı yapmamak için direniyoruz” diye konuştu.
(İHA)