BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  DÜNYA

İki böbreğini kaybeden bebek nakil bekliyor

Kayseri’de iki böbreği de iflas eden 14 aylık bebek acil nakil bekliyor. <br/>Kayseri’de kronik böbrek yetmezliği ile dünyaya gelen ve 4 ay ...

Abone ol

Kayseri’de iki böbreği de iflas eden 14 aylık bebek acil nakil bekliyor.
Kayseri’de kronik böbrek yetmezliği ile dünyaya gelen ve 4 ay içinde iki böbreğini kaybeden 14 aylık Batuhan Mete’nin ailesi kadavradan böbrek nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından küçük Batuhan’ın, Sağlık Bakanlığı Ulusal Böbrek Bekleme Listesi’ne kaydı alındı.
Kayseri’de yaşayan 36 yaşındaki ev hanımı Hacıkadın Mete ve 38 yaşındaki belediye işçisi Fatih Mete’nin dördüncü çocukları kronik böbrek yetmezliği ile dünyaya geldi. 4 ay içinde iki böbreğini de kaybeden Batuhan, periton diyalizine girmeye başladı. Kayseri’de doktorların acil böbrek nakli olması gerektiğini söylemesi üzerine aile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne organ nakli için başvuru yaptı. İki haftadır hastanede tetkikleri yapılan minik Batuhan, bekleme listesine alındı. Aile çocuklarına uygun böbrek bulunamaması halinde kendilerinin verici olmak için başvuracaklarını dile getirdi. Maddi sıkıntıları olan ve belediye konuk evinde kalan aile Antalya’ya komşularından borç para alarak geldiklerini söyledi.
Çocuğunun günden güne gözlerinin önünde eridiğini kaydeden anne Hacıkadın Mete, “Doğumdan 3-4 ay sonra çocuğumuzun iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrendik. O an hayatımız alt üst oldu. Günlerimiz hastanelerde geçmeye başladı. Yemek yediremiyorum. Sıvı, hazır gıdalarla besliyorum. 14 aydır hastanelerdeyim. Diğer çocuklarıma zaman ayıramıyorum” diye konuştu.
Kadavradan böbrek nakli için başvuru yaptıklarını ifade eden Hacıkadın Mete, “Şansımızı denemek istedik. Eğer böbrek bulunmazsa eşim veya ben çocuğumuza böbreğimizi vereceğiz” dedi.
Baba Fatih Mete ise herkesin organ nakline duyarlı olmasını isteyerek, çocuğunun sağlığına kavuşmasının ardından bütün organlarını bağışlayacağını belirtti.
(İHA)