BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin zirvesinde ’mızıka’ çaldılar

Avusturyalı pilotlar, şiddetli fırtınaya rağmen Türkiye’nin en yüksek tepesi olan Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandılar. Son derece heyecanlı ...

Abone ol

Avusturyalı pilotlar, şiddetli fırtınaya rağmen Türkiye’nin en yüksek tepesi olan Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandılar. Son derece heyecanlı oldukları görülen pilotlar, zirve mutluluğunu ’mızıka’ çalarak kutladı.
Ağrı Dağı Zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştiren 11 pilot ve kabin amirinin tırmanışı toplam üç gün sürdü. Dağcılar, ilk olarak 3 bin 200 metre, ikinci gün 4 bin 200 metre kampına ulaştı. Ertesi gün Zirve için yola çıkan Avusturyalı pilotlar, şiddetli rüzgara rağmen bütün gece yürüyerek sabah saat 06.00’da Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaştı.
Pilotların Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metre zirvesindeki ‘mızıka’ çalarak kutlamalarının yanı sıra ara kampta yöre köylü çocuklarından bir kız çocuğunun ’yatcaz kalkcaz, yatcaz, kalkcaz, hooop ordayız’ şarkısı renkli görüntülere sahne oldu.
Avusturyalı pilotları Ağrı Dağı’na çıkarmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden dağcı rehberler, ”Avusturyalı dağcıları Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkarmak kolay olmadı. Zaman zaman fırtına ile el verişsiz hava şartlarına rağmen sağlıklı bir şekilde tırmanışı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.
(İHA)