BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Onkoloji hastanesi tam kapasite çalışıyor

Onkoloji Hastanesi ve Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi'nde bir günde tedavi gören hasta sayısı günde ortalama 240'a ulaştı.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl ocak ayında hasta kabulüne başlayan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi bünyesindeki Onkoloji Hastanesi ve Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi'nde muayene ve tedavi gören hasta sayısı günde ortalama 240'a ulaştı.

Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Koç, günde ortalama 140 hastaya poliklinik hizmeti verilirken, 100 hastaya da ışın tedavisi uygulandığını söyledi. Doç. Dr. Koç, "1.5 yıl içinde hedeflediğimiz hasta sayısını yakalayarak bölge hastanesi konumuna geldiğimizi söyleyebilirim." dedi.

19 Şubat'ta resmi açılışı yapılan hastanenin Konya ve çevre illerde kanser tedavisi gören hastalara umut ışığı dağıttığını ifade eden Doç. Dr. Koç, Radyasyon ve Tıbbi Onkoloji Bölümleri'nde tam kapasiteye yakın hizmet verdiklerini belirtti. Doç. Dr. Koç, "Hastanemiz Konya'da önemli bir eksikliği giderdi. Hastalarımız, Ankara ve İstanbul'a gitmekten kurtularak kendi şehirlerinde tedavi olma şansı yakaladı. Diğer şehirlerde gerçekleştirilen tüm onkoloji teşhis ve tedavi yöntemleri burada da yapılabiliyor. Hastanemizin açıldığı günden bu yana kanser tedavisi için başka şehirlere giden hasta sayısı çok aşağılara geriledi. Konya'ya artık çevre illerden hasta gelmeye başladı." diye konuştu.

SGK'ya kayıtlı hastalara ek ücret almadan hizmet verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Koç, şu bilgileri verdi: "Uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Maddi durumu iyi olmayan pek çok hastamız var. Burada hiçbir ek ücret almadan tedavi yapılıyor. Bunun sonucunda da hastalarımızın sayısı sürekli artıyor. Geçtiğimiz aylarda günde 30 hastaya ışın tedavisi verirken, bu sayıyı bugün itibariyle 100'e çıkardık. 1.5 yıl içinde hedeflediğimiz hasta sayısını yakalayarak bölge hastanesi konumuna geldik."

Onkoloji Hastanesi ve Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi, Selçuk Üniversitesi, Konya İl Özel İdaresi ve hayırsever vatandaşların destekleri ile tamamlanarak hizmete girmişti.