BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.453,33
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan çok gizli görüşmeler

Economist dergisi Türkiye'de PKK ile şiddetlenen çatışmalarla ilgili bir değerlendirme yazısı yayınlandı.

Abone ol

Economist dergisinin iddiasına göre, devletin istihbarat elemanları, Abdullah Öcalan ile 'gizli' görüşmeler yapıyor. Murat Karayılan ise, Öcalan'ın istihbaratçılarla değil siyasetçilerle muhatap olmak istediğini ifade ediyor.

Economist'te "Sonu olmayan savaş" başlıklı yazıda ayrıca, "Türkler ve Kürtler bir arada yaşamalı mı?" sorusu soruluyor ve Türkiye'de kontrole gelmeyen Kürtlerin birçoğunun uzun bir süredir bu soruya 'hayır' yanıtı verdiği iddia ediliyor.

Gittikçe artan sayıda Türkün de Kürtlerle birlikte yaşamayı sorguladığını savunan dergi, buna örnek olarak Ordu'da mevsimlik Kürt işçilerin gelmesini istemeyen üreticiler olduğunu yazıyor.

Türkiye'nin Kuzey Iraklı yetkililerden PKK'nın yöneticilerini istemesinin, Türkiye ile Irak Kürtleri arasında bir savaşa yol açabilme ihtimali olduğu sonucunu çıkaran dergi, bunun ABD'nin en son istediği şey olduğunu belirtiyor.

ÖCALAN SİYASETÇİLERİ MUHATAP İSTİYOR

PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'la Türkiye'deki istihbarat servislerinin gizli görüşmeler yaptığının bildirildiğini belirten dergi, örgütün Kuzey Irak'taki komutanı olarak tanıttığı Murat Karayılan'ın, istihbaratçılarla değil, siyasetçilerle konuşmak istediğini söylediğini de aktarıyor.